«Να αποτρέψουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο»: Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τον Τραμπ

«Να αποτρέψουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο»: Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τον Τραμπ Facebook Twitter
Βλαντίμιρ Πούτιν/ Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την προθυμία του να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε τηλεοπτική συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ο Πούτιν δήλωσε ότι χαιρετίζει τις δηλώσεις του Τραμπ και της ομάδας του «που εκφράζουν την επιθυμία να αποκατασταθεί η άμεση επαφή με τη Ρωσία» και την «ανάγκη να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», τονίζοντας την προθυμία της Μόσχας για διάλογο.

«Χαιρετίζουμε βεβαίως αυτή την προσέγγιση και συγχαίρουμε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ για την ανάληψη των καθηκόντων του», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Τονίζω ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε τον διάλογο, ήμασταν πάντα έτοιμοι να διατηρήσουμε ομαλές σχέσεις συνεργασίας με οποιαδήποτε αμερικανική κυβέρνηση» πρόσθεσε. 

«Προχωρούμε από το γεγονός ότι ο διάλογος θα οικοδομηθεί σε μια ισότιμη και με αμοιβαίο σεβασμό βάση, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι χώρες μας σε μια σειρά από βασικά ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της στρατηγικής σταθερότητας και ασφάλειας» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν άδραξε την ευκαιρία για να επαναδιατυπώσει τη θέση της Ρωσίας σχετικά με μια πιθανή διευθέτηση στην Ουκρανία: «Είμαστε επίσης ανοιχτοί σε διάλογο με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση για την ουκρανική σύγκρουση» είπε, τονίζοντας τη σημασία της επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης, ενώ επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσίας να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

*Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM