No.1

Νότια Κορέα: Άγνωστος αυτοπυρπολήθηκε κοντά στο σημείο που ανακρίνεται ο έκπτωτος πρόεδρος

Νότια Κορέα: Άγνωστος αυτοπυρπολήθηκε κοντά στο σημείο που ανακρίνεται ο έκπτωτος πρόεδρος Facebook Twitter
Φωτ. / EPA
0

Άγνωστος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε κοντά στο σημείο όπου κρατείται ο έκπτωτος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σοκ Γελ.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του έκπτωτου προέδρου Γιουν Σουκ Γιολ, αστυνομικοί, εισαγγελείς και άλλα στελέχη της υπηρεσίας ερευνών για διαφθορά υψηλών προσώπων μετήγαγαν τον παυθέντα αρχηγό του κράτους στα γραφεία της εισαγγελίας για να ανακριθεί, σύμφωνα με το επίσημο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε κοντά στο σημείο. Σύμφωνα με το Yonhap το περιστατικό σημειώθηκε  στις 08.00 τοπική ώρα.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε λίγο αργότερα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του άνδρα, ούτε οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση.

Νότια Κορέα: Οι αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε τοίχους και έκοψαν συρματοπλέγματα για να συλλάβουν τον έκπτωτο πρόεδρο

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ συνελήφθη, έξι εβδομάδες μετά την προσπάθειά του να επιβάλει στρατιωτικό νόμο.

Μια αυτοκινητοπομπή από μαύρα SUV εθεάθη να φεύγει από τις πύλες της κατοικίας του στην πλαγιά του λόφου, όπου είχε κρυφτεί για εβδομάδες πίσω από συρματοπλέγματα και έναν μικρό στρατό προσωπικής ασφάλειας.

Ο Γιουν δήλωσε ότι «το κράτος δικαίου έχει καταρρεύσει πλήρως» σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που καταγράφηκε πριν τον συνοδεύσουν στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς. Είπε ότι συμμορφώνεται με το ένταλμα κράτησης για να αποτρέψει συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και της προεδρικής υπηρεσίας ασφαλείας. Ωστόσο, η συμμόρφωσή του δεν έφθασε μέχρι την πραγματική συνεργασία με τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διερεύνησης της Διαφθοράς, η οποία δήλωσε ότι αρνιόταν να μιλήσει. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν θα παραμείνει στο κέντρο κράτησης της Σεούλ.

Οι δικηγόροι του Γιουν είχαν προσπαθήσει να πείσουν τους ερευνητές να μην εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης, λέγοντας ότι ο πρόεδρος θα εμφανιζόταν οικειοθελώς για ανάκριση, αλλά η υπηρεσία αρνήθηκε. Η αστυνομία προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο επίσημο γραφείο του προέδρου για να τον συλλάβει, αλλά εμποδίστηκε από την υπηρεσία ασφαλείας του Γιουν.

Τελικά εκατοντάδες αστυνομικοί κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του ακινήτου χρησιμοποιώντας σκάλες για να σκαρφαλώσουν πάνω από τους τοίχους με τα συρματοπλέγματα. Νωρίτερα η αστυνομία δήλωσε ότι είχε αναπτύξει 3.200 αστυνομικούς για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης. Ένα άτομο που κατέρρευσε εν μέσω της επιχείρησης μεταφέρθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Γραφείο Διερεύνησης Διαφθοράς για Υψηλόβαθμους Αξιωματούχους και η αστυνομία ερευνούν από κοινού αν η κήρυξη στρατιωτικού νόμου από τον Γιουν στις 3 Δεκεμβρίου ισοδυναμεί με απόπειρα εξέγερσης.

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM