Μαυροβούνιο: Αυτός είναι ο 45χρονος που σκότωσε 12 άτομα και μετά αυτοκτόνησε

Μαυροβούνιο: Αυτός είναι ο 45χρονος που σκότωσε 10 άτομα και μετά αυτοκτόνησε Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Σαρανταπεντάχρονος υπό την επήρεια αλκοόλ πυροβόλησε και σκότωσε συνολικά δώδεκα ανθρώπους, ανάμεσά τους δυο παιδιά, και τραυμάτισε άλλους τέσσερις με αφορμή λογομαχία μέσα σε εστιατόριο την Τετάρτη στο νότιο Μαυροβούνιο, προτού αυτοκτονήσει.

Η επίθεση έγινε στο νότιο Μαυροβούνιο την Πρωτοχρονιά, μέσα σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Cetinje. Σύμφωνα με την αστυνομία, προηγήθηκε καβγάς μεταξύ επισκεπτών. Ο ένοπλος σκότωσε μέλη της οικογένειάς του, δύο από τα παιδιά του ιδιοκτήτη του εστιατορίου και επίσης τον ιδιοκτήτη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ντανίλο Σαράνοβιτς.

Κατόπιν, ο δράστης μετέβη σε ακόμη τρεις τοποθεσίες, όπου σκότωσε άλλους έξι ανθρώπους — ανάμεσά τους μέλος της ίδιας του της οικογένειας, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και τα δυο παιδιά του τελευταίου, 10 και 13 ετών. «Προσπάθησε να σκοτώσει άλλους τέσσερις ανθρώπους, η ζωή των οποίων δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο», συμπλήρωσε ο κ. Στσεπάνοβιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο δράστης, ονόματι Aleksandar Martinović, 45, τράπηκε σε φυγή από το σημείο, αλλά αργότερα τραυματίστηκε θανάσιμα αφού περικυκλώθηκε από αστυνομικούς που του ζήτησαν να αφήσει το όπλο του, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

«Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», δήλωσε η εισαγγελέας Αντριάνα Νάστιτς στα μέσα ενημέρωσης. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς. Ο δράστης της επίθεσης αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ ήταν περικυκλωμένος από την αστυνομία.

Έπειτα από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας και κινητοποίηση του στρατού, ο ένοπλος εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε. Όταν αστυνομικοί τον διέταξαν να «ρίξει κάτω το όπλο, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Στσεπάνοβιτς. «Προσπαθήσαμε να τον διακομίσουμε σε νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε», πρόσθεσε.

Σε διάγγελμά του χθες βράδυ, ο πρωθυπουργός Μίλοκο Σπάιτς ανακοίνωσε πως κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος, από σήμερα Πέμπτη ως και μεθαύριο Σάββατο.

Αναφερόμενος σε «καβγά σε εστιατόριο» που «εκτραχύνθηκε» και οδήγησε σε οπλοχρησία, ο κ. Σπάιτς ανήγγειλε επίσης πως θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί στην οπλοκατοχή στο κράτος των Βαλκανίων. «Αυτή η τραγωδία μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιοι μπορούν να φέρουν όπλα στο Μαυροβούνιο», σημείωσε.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στις οικογένειες που έχασαν μέλη τους και στους κατοίκους της Τσέτινιε. Όλο το Μαυροβούνιο συναισθάνεται και μοιράζεται τον πόνο σας. Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», ανέφερε εξάλλου μέσω X ο μαυροβούνιος πρόεδρος Γιάκοβ Μιλάτοβιτς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM
Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Τραμπ για την Ταϊβάν – Τι θα αποφασίσουν οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Τραμπ για την Ταϊβάν – Τι θα αποφασίσουν οι ΗΠΑ

Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Ντόναλντ Τραμπ για επίσημη αντίθεση στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν, καθώς η Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει τον έλεγχό της και να αποδυναμώσει την αμερικανική δέσμευση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Επιστολή συγγενών ομήρων στον Τραμπ πριν από τη συνάντηση με Νετανιάχου

Διεθνή / Γάζα: Επιστολή συγγενών ομήρων στον Τραμπ πριν από τη συνάντηση με Νετανιάχου

Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι διαφαίνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός, στη βάση σχεδίου 21 σημείων που παρουσίασε σε Άραβες και μουσουλμάνους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Μίσιγκαν: Τι γνωρίζουμε για τον ύποπτο της δολοφονίας στην εκκλησία Μορμόνων

Διεθνή / Μίσιγκαν: Τι γνωρίζουμε για τον ύποπτο της ένοπλης επίθεσης στην εκκλησία Μορμόνων

Ο φερόμενος ως δράστης που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, προτού βάλει φωτιά στην εκκλησία, έχει ταυτοποιηθεί ως ο Τόμας Τζέικομπ Σάνφορντ, πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ που υπηρέτησε στο Ιράκ
LIFO NEWSROOM