Η Azerbaijan Airlines διακόπτει τις πτήσεις προς επτά ρωσικές πόλεις

Η Azerbaijan Airlines διακόπτει τις πτήσεις προς επτά ρωσικές πόλεις Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η Azerbaijan Airlines ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις προς επτά ρωσικές πόλεις, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μετά την συντριβή αεροσκάφους της στο Καζακστάν κατά την διάρκεια πτήσης προς το Γκρόζνι της Τσετσενίας.

Η απόφαση ελήφθη «λαμβάνοντας υπ' όψιν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας για την συντριβή του Embraer 190 και τους κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων», εξηγεί η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση.

Η διακοπή των πτήσεων αφορά τα αεροδρόμια του Καυκάσου, δηλαδή το Μινεράλνιε Βόντι, το Γκρόζνι, το Σότσι και την Μαχατσκάλα, καθώς και το Βόλγκογκραντ, την Ούφα και την Σαμάρα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Azerbaijan Airlines θα συνεχίσει τις πτήσεις της προς έξι μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, την Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια, το Αστραχάν (νότια Ρωσία), το Καζάν του Βόλγα και το Νοβοσιμπίρσκ στην Σιβηρία.

Νωρίτερα σήμερα, αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines με προορισμό την ρωσική πόλη Μινεράλνιε Βόντι επέστρεψε στο Μπακού όταν πληροφορήθηκε ότι τμήμα του ρωσικού εναερίου χώρου στην νότια Ρωσία έχει κλείσει, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση από το Μπακού προς το Γκρόζνι της Τσετσενίας συνετρίβη στο Καζακστάν την Τετάρτη.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι δεν πρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας. Τέσσερις αζερικές πηγές δήλωσαν στο Reuters χθες ότι το αεροσκάφος επλήγη από την αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας. 

«Το αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines που συνετρίβη την Τετάρτη στο Καζακστάν καταρρίφθηκε από ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας» ανέφεραν  Reuters πηγές που έχουν γνώση των ερευνών.

Βίντεο από το σημείο της συντριβής που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκαν από το πρακτορείο Reuters δείχνουν κάτι που μοιάζει με ζημιές από θραύσματα στο τμήμα της ουράς του αεροπλάνου.

Πάντως, οι αρχές του Καζακστάν δεν είναι σε θέση ούτε να επιβεβαιώσουν, ούτε όμως και να διαψεύσουν ότι το αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines που κατέπεσε. Οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε κανένα συμπέρασμα για τη συντριβή, είπε ο περιφερειακός Εισαγγελέας Μεταφορών Αμπιλαϊμπέκ Ορνταμπάγιεφ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM