Επέμβαση της Google για τα παραπλανητικά clickbait βίντεο στο YouTube

Επέμβαση της Google για τα παραπλανητικά clickbait βίντεο στο YouTube Facebook Twitter
0

Η Google ενημέρωσε μέσα από το blog του στη μηχανή αναζήτησης, ότι θα λάβει μέτρα κατά των παραπλανητικών τίτλων και εικόνων (clickbait) στο YouTube.

«Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την επιβολή κανόνων κατά βίντεο όπου ο τίτλος ή η μικρογραφία υπόσχονται στους θεατές κάτι που το βίντεο δεν προσφέρει. Αυτή η προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική για βίντεο που καλύπτουν θέματα όπως επείγουσες ειδήσεις ή τρέχοντα γεγονότα, διασφαλίζοντας ότι οι θεατές δεν παραπλανώνται για το περιεχόμενο που παρακολουθούν στο YouTube. Θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή αυτής της πολιτικής σταδιακά, πρώτα στην Ινδία, μέσα στους επόμενους μήνες» γράφει μέρος της ανακοίνωσης.

Τι είναι η καταχρηστική χρήση παραπλανητικού clickbait;

Κατάχρηση του παραπλανητικού clickbait συμβαίνει όταν ο τίτλος ή η μικρογραφία ενός βίντεο προαναγγέλλουν ισχυρισμούς που δεν σχετίζονται με το περιεχόμενο του βίντεο. Συχνά οι θεατές αισθάνονται εξαπατημένοι, απογοητευμένοι ή ακόμη και παραπλανημένοι, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις, που αναζητούν σημαντικές ή επίκαιρες πληροφορίες στο YouTube και λαμβάνουν άσχετο περιεχόμενο.

Τα παραδείγματα που δίνει η Google:

  • Ένας τίτλος βίντεο που λέει «Ο πρόεδρος παραιτήθηκε!», ενώ το βίντεο δεν αναφέρεται καθόλου σε παραίτηση του προέδρου.

Μια μικρογραφία που γράφει «Οι κορυφαίες πολιτικές ειδήσεις», ενώ το βίντεο δεν περιλαμβάνει καμία ειδησεογραφική κάλυψη.

Με πληροφορίες από blog.google
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM