Υποστηρικτές του Καντάφι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις στη Βεγγάζη

Υποστηρικτές του Καντάφι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις στη Βεγγάζη Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Εconomist, ένας ανώτατος αξιωματούχος της λυβικής κυβέρνησης φωτογραφίζει τους υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι για την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι στην Βεγγάζη.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Wanis al-Sharif, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Βεγγάζη και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, τόνισε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν αντιαρματικά όπλα μικρού βεληνεκούς (RPGs).

«Χρησιμοποιήθηκαν RPGs...(γεγονός) που δείχνει ότι υπάρχουν δυνάμεις που το εκμεταλλεύονται. Υπάρχουν απομεινάρια από το (προηγούμενο) καθεστώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος

Ο υφυπουργός άφησε να υπονοηθεί ότι οι δράστες ενδέχεται να προέβησαν σε αυτή την πράξη σε αντίποινα για την απέλαση του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι, Abdullah al-Senoussi, από την Μαυριτανία αυτό το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καντάφι απομακρύνθηκε από την εξουσία από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών με την συνδρομή των ΝΑΤΟϊκών αεροπορικών επιθέσεων τον Αύγουστο του 2011 και τον Οκτώβριο σκοτώθηκε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM