Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω ότι δεν λαμβάνω την αναγνώριση που θα έπρεπε»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω ότι δεν λαμβάνω την αναγνώριση που θα έπρεπε» Facebook Twitter
Φωτ. Instagram / Giannis Ugo Antetokounmpo
0

Για την πορεία του στο NBA μίλησε ο Γιάννης Αντετοκουνμπο σε πρόσφατες δηλώσεις του, εξηγώντας ότι προσπαθεί να εξελίσσει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται.

Ο παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς τόνισε πως έχει μεγάλη πίστη στον εαυτό του αλλά δεν αισθάνεται ότι εισπράττει όση αναγνώριση κρίνει πως θα έπρεπε, να λαμβάνει.

«Πιστεύω στον εαυτό μου. Πραγματικά πιστεύω στον εαυτό μου. Αλήθεια. Πιστεύω στη δουλειά που κάνω. Πιστεύω στο mindset που έχω. Πιστεύω στα πάντα γύρω από τον εαυτό μου» είπε, ξεκινώντας την τοποθέτησή του και συνέχισε:

«Καλό ή κακό. Νίκη ή ήττα. Καλό παιχνίδι ή κακό παιχνίδι. Δεν με νοιάζει. Πιστεύω πραγματικά στον εαυτό μου και τις ικανότητές μου. Ξέρω ότι αυτή δεν είναι μια σεζόν που θα είμαστε κάτω. Όχι, όχι, όχι. Ήξερα ότι θα ανατρέψουμε την κατάσταση, γιατί ξέρω τον εαυτό μου. Ξέρω πραγματικά τον εαυτό μου».

Για τις στιγμές που «πέφτουν» οι αποδόσεις, ο μπασκετμπολίστας σημείωσε: «Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, οι άνθρωποι πέφτουν. Εγώ έχω λίγο διαφορετική προσέγγιση. Πλέον δεν καρφώνω. Παλιά κάρφωνα 10-12 φορές ανά ματς. Ίσως δεν μπορώ να καρφώνω πια. Δεν ξέρω. Προσπαθώ να είμαι πιο έξυπνος με το σώμα μου και το πώς παίζω φέτος».

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να αποτελώ απειλή»

Στην πορεία, ξεκαθάρισε ότι: «Πρέπει να αποτελώ απειλή και θέλω να εξελίξω το παιχνίδι μου. Θέλω να διευρύνω το παιχνίδι μου. Θέλω να βάλω μια άλλη διάσταση στο παιχνίδι μου και με έχει βοηθήσει (σσ. το mid-range σουτ), οπότε θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ. Φέτος, προσπαθώ να επικεντρωθώ πολύ στα σουτ μέσης απόστασης, στα floaters, στα hooks, στις διαφορετικές γωνίες, στο footwork, στα plays από το elbow. Μέχρι στιγμής με έχουν βοηθήσει».

«Τι είναι διαφορετικό; Πρέπει να το κάνω. Δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να πάρω αυτά τα σουτ. Πρέπει να τα εκτελέσω με αυτοπεποίθηση. Κάνουν το παιχνίδι μου πιο εύκολο γιατί μου επιτρέπουν να γίνω απειλή έξω από τη ρακέτα. Όταν οι αντίπαλοι γεμίζουν το ζωγραφιστό, πρέπει να σουτάρω» συνέχισε, περιγράφοντας τις προσδοκίες που έχει για τη δική του επίδοση εντός παρκέ.

Για την έννοια της ομαδικότητας και πώς ο ίδιος την προσλαμβάνει, ο σταρ του NBA είπε: «Πρέπει ο καθένας να είναι δεκτικός να ακούσει, να είναι μαθητής. Και χρειάζεται ο καθένας να είναι ειλικρινής και να σου λέει τα πράγματα ως έχει.».

Τέλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε το παράπονό του, για την αναγνώριση που πιστεύει ότι ότι θα έπρεπε να εισπράττει.

«Κάποιες φορές απογοητεύομαι γιατί είμαι ανταγωνιστικός και βελτιώνομαι. Και πιστεύω ότι δεν λαμβάνω την αναγνώριση που θα έπρεπε. Κι αυτό κάποιες φορές είναι απογοητευτικό. Σκέφτομαι ‘Κάνω τη δουλειά μου;’ Και μετά λέω ‘Ναι κάνεις τη δουλειά σου. Βελτιώνεσαι. Κάνεις τη δουλειά που πρέπει’. Πραγματικά πιστεύω ότι είμαι ο πιο σταθερός παίκτης στο NBA. Από την 6η, την 7η, την 8η, την 9η, τη 10η, την 11η, τη 12η σεζόν μου. Κάθε χρόνο» τόνισε ο Γιάννης Αντετοκούμπο.

«Αλλά εντάξει, κάποιες φορές δεν παίρνεις την αναγνώριση όταν τη θέλεις. Ίσως όμως μια μέρα, ελπίζω, να την πάρεις» κατέληξε στην τοποθέτησή του.
 

 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αφήσει την καριέρα του στη μέση; « Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Αθλητισμός / Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκέφτεται να αφήσει την καριέρα του στη μέση: «Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς με τον Ρογέ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την καριέρα του αν συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα στη μέση του
LIFO NEWSROOM
Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2027

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του - Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Αθλητισμός / Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Στενός φίλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λάτρης του μπάσκετ και με βλέψεις για το ΝΒΑ, ο Σιάο αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όραμα και επενδυτικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM