Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Προετοιμάζονται να διαδεχθούν Κάρολο και Καμίλα νωρίτερα από το αναμενόμενο

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Προετοιμάζονται να διαδεχθούν Κάρολο και Καμίλα νωρίτερα από το αναμενόμενο Facebook Twitter
Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Ουίλιαμ/ Getty
0

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο να ανέβουν στο θρόνο νωρίτερα από ό,τι περίμεναν. Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε η Αμερικανίδα Σάλι Μπέντελ Σμιθ, δημοσιογράφος και βιογράφος των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο περιοδικό People.

Πρόσφατα η βασιλική βιογράφος δήλωσε στο περιοδικό People: «Αν και ο βασιλιάς εκτελεί τα καθήκοντά του με τυπική αποφασιστικότητα, έπρεπε να υποστεί περιορισμούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ο Ουίλιαμ έχει αναλάβει περισσότερες ευθύνες και αυτός και η Κέιτ προετοιμάζονται για τους μελλοντικούς τους ρόλους νωρίτερα από όσο θα περίμεναν. Υπάρχει μια αίσθηση ηρεμίας πριν από την καταιγίδα. Είναι οι επόμενοι στη γραμμή διαδοχής για τη μεγαλύτερη ευθύνη στη ζωή τους και φυσικά η υγεία της Κέιτ έχει προτεραιότητα, αλλά επιτρέπεται, επίσης, σε όλους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να δουν τι είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή».

Αν και η Κέιτ Μίντλετον δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο παράλληλα με τον 76χρονο βασιλιά Κάρολο - μόλις τον Σεπτέμβριο η 42χρονη πριγκίπισσα ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της - η βασιλική βιογράφος αποκάλυψε πως στα παρασκήνια γίνονται προετοιμασίες, ώστε ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας να είναι νωρίτερα έτοιμοι για να διαδεχθούν τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα στο θρόνο.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Στα θυρανοίξια της Παναγίας των Παρισίων, αντί για τον βασιλιά Κάρολο - Η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

Η βασιλική βιογράφος Σάλι Μπέντελ Σμιθ παραθέτει ως ισχυρή απόδειξη των όσων υποστηρίζει την παρουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ στα εγκαίνια της επαναλειτουργίας της Παναγίας των Παρισίων το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο 42χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το Παρίσι χωρίς την Κέιτ Μίντλετον, έγινε δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Πρώτη Κυρία Μπριζίτ Μακρόν, βρέθηκε ανάμεσα σε βασιλείς και αρχηγούς κρατών και είχε ιδιωτική συνάντηση με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στη New York Post ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε τον Βρετανό γαλαζοαίματο και ανέφερε πως οι δυο τους είχαν για περισσότερο από  μισή ώρα μια «θαυμάσια συζήτηση» στο πλαίσιο της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τον Βρετανό πρίγκιπα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ο πατέρας του και η σύζυγός του. Από την πλευρά του το BBC ανέφερε για την συνάντηση του νέου Αμερικανού προέδρου με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πως: «Το διπλωματικό ταξίδι του πρίγκιπα Ουίλιαμ για να συναντήσει τον Τραμπ μπορεί να βοηθήσει να δημιουργηθούν γέφυρες μεταξύ της επερχόμενης ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο 76χρονος βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο τον περασμένο Φεβρουάριο και απείχε για τρεις μήνες από τα επίσημα καθήκοντά του. Παράλληλα, η Κέιτ Μίντλετον ένα μήνα αργότερα ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο και ζήτησε από το κοινό χώρο, χρόνο και ιδιωτικότητα για να επικεντρωθεί στη θεραπεία της. Ο Βρετανός μονάρχης επέστρεψε στα βασιλικά καθήκοντα στα τέλη Απριλίου ενώ εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, τη μορφή του οποίου δεν έχει αποκαλύψει.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε με ένα εντυπωσιακό, οικογενειακό βίντεο πως ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της. Έκτοτε, η μέλλουσα βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιώνας έχει πραγματοποιήσει μερικές υψηλού προφίλ δημόσιες εμφανίσεις καθώς η επιστροφή της στα επίσημα καθήκοντα γίνεται σταδιακά. Στις 3 Δεκεμβρίου η Κέιτ Μίντλετον συμμετείχε μαζί με τον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στην τελετή υποδοχής του εμίρη του Κατάρ και της πρώτης συζύγου του στο Λονδίνο. Την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας εμφανίστηκε στην ετήσια υψηλού προφίλ χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Together At Christmas», στο αββαείο του Ουέστμινστερ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM