Χαλκιδική: Ελεύθεροι οι πρώτοι 12 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των πολεοδόμων

Χαλκιδική: Ελεύθεροι οι πρώτοι 12 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των πολεοδόμων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, όλοι όσοι απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στο κύκλωμα των πολεοδόμων, που με επίκεντρο τη Χαλκιδική ενέκριναν, έναντι αμοιβής, παράνομες ενέργειες και κατασκευές.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν μέχρι στιγμής 12 από τους 21 συλληφθέντες, με τη διαδικασία να συνεχίζεται αύριο, οπότε θα απολογηθούν και οι υπόλοιποι 9 εμπλεκόμενοι. 

Οι 12 κατηγορούμενοι που κλήθηκαν να δώσουν σήμερα εξηγήσεις, είναι ιδιώτες και στην πλειονότητά τους αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και τοπογράφοι. Όπως έγινε γνωστό, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι οι περισσότεροι εξ αυτών, με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου). Επιπλέον, σε τέσσερα πρόσωπα επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 (σε δύο), 50.000 και 60.000 ευρώ.  
 
Η μεγαλύτερη εγγύηση επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο πρώην δήμαρχο (πολιτικός μηχανικός) και η αμέσως επόμενη σε συγγενικό πρόσωπο βασικού κατηγορούμενου, εκ των εμπλεκόμενων υπαλλήλων. Όλοι όσοι βρέθηκαν μέχρι στιγμής ενώπιον της ανακρίτριας, αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις.

Τη σκυτάλη των απολογιών θα πάρουν αύριο οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους είναι τέσσερις υπάλληλοι της Διεύθυνσης και Υπηρεσίας Δόμησης των δήμων Σιθωνίας και Ν. Προποντίδας, όπως επίσης δύο μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Όλοι οι κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίπτωση με τις εξής πράξεις: διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία - δωροδοκία, άμεση συνέργεια σε δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και συμμορία.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM