Αίγυπτος: Κατέρρευσε πολυκατοικία στο κέντρο του Καΐρου - 8 νεκροί

Αίγυπτος: Κατάρρευσε πολυκατοικία στο κέντρο του Καΐρου - 8 Νεκροί Facebook Twitter
Τα συντρίμμια της καταστροφής στο Κάιρο/ Φωτογραφία: Getty Images
0

Στην Αίγυπτο, οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις άνθρωποι αποκόμισαν τραυματισμούς όταν κατάρρευσε μία εξαώροφη πολυκατοικία στο κέντρο του Καΐρου, σήμερα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός υγείας της χώρας, Χαλίντ Αμπντέλ Γκαφάρ, εννέα ασθενοφόρα στάλθηκαν στο σημείο, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να «ψάχνουν μέσα στα ερείπια και να αναζητούν τραυματίες ή πτώματα».

Αίγυπτος: Κατάρρευσε πολυκατοικία στο κέντρο του Καΐρου - 8 Νεκροί Facebook Twitter
Τα συντρίμμια της καταστροφής στο Κάιρο/ Φωτογραφία: Getty Images

Το κτίριο είχε χτιστεί το 1960 και από το 1993 οι αρμόδιες αρχές είχαν λάβει εντολές να κάνουν επισκευές στην πολυκατοικία, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα al-Ahram, η οποία επικαλείται έναν δημοτικό αξιωματούχο αρμόδιο για τη συνοικία Ουάιλι.

«Οι κάτοικοι άσκησαν έφεση κατά της εντολής αυτής, η οποία δεν εκτελέστηκε», γράφει η εφημερίδα. 

Αίγυπτος: Κατάρρευσε πολυκατοικία στο κέντρο του Καΐρου - 8 Νεκροί Facebook Twitter
Τα συντρίμμια της καταστροφής στο Κάιρο/ Φωτογραφία: Getty Images

Το συγκεκριμένο κτίσμα δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς αρκετές άλλες πολυκατοικίες της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας χρειάζονται εργασίες συντήρησης, παρότι πολλές από αυτές χρονολογούνται στον 19ό και τον 20ό αιώνα.

Για προληπτικούς λόγους, τα γειτονικά κτίρια της εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε σήμερα, εκκενώθηκαν, τόνισαν οι τοπικές αρχές. 

Αίγυπτος: Κατάρρευσε πολυκατοικία στο κέντρο του Καΐρου - 8 Νεκροί Facebook Twitter
Τα συντρίμμια της καταστροφής στο Κάιρο/ Φωτογραφία: Getty Images

Το Κάρο έχει βιώσει πολυάριθμες καταρρεύσεις κτιρίων με πολλά θύματα τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της ερείπωσής τους, όσο και λόγω της μη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία περί σχεδιασμού και κατασκευής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ