Δολοφονία CEO στη Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα δύο νέες φωτογραφίες του υπόπτου

Δολοφονία CEO στη Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα δύο νέες φωτογραφίες του υπόπτου Facebook Twitter
0

Καθώς συνεχίζεται η αναζήτηση του δράστη της δολοφονίας του CEO της UnitedHealthcare, Μπράιαν Τόμσον, η αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα δύο επιπλέον φωτογραφίες του ύποπτου δράστη που φαίνεται να προέρχονται από κάμερα τοποθετημένη μέσα σε ταξί.

Η πρώτη τον δείχνει έξω από το όχημα και η δεύτερη τον δείχνει να κοιτάζει μέσα από το διαχωριστικό ανάμεσα στο πίσω κάθισμα και το μπροστινό μέρος του ταξί. Και στις δύο, το πρόσωπό του καλύπτεται εν μέρει από μια μπλε μάσκα ιατρικού τύπου.

Δολοφονία CEO στη Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα δύο νέες φωτογραφίες του υπόπτου Facebook Twitter

Ανιχνεύοντας τα βήματα του δράστη με βάση το βίντεο, σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται ότι έφυγε από την πόλη με λεωφορείο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς το πρωί της Τετάρτης έξω από το Hilton Midtown της Νέας Υόρκης. Εθεάθη σε βίντεο σε σταθμό λεωφορείων στο κέντρο της πόλης περίπου 45 λεπτά αργότερα, δήλωσε ο επικεφαλής των αστυνομικών της Νέας Υόρκης, Τζόζεφ Κένι.

Δολοφονία CEO στη Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα δύο νέες φωτογραφίες του υπόπτου Facebook Twitter

Με την έρευνα υψηλού προφίλ να επεκτείνεται πέρα από τα σύνορα της πολιτείας, το FBI ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή (6/12) ότι προσφέρει αμοιβή 50.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη και καταδίκη, προστιθέμενη στην αμοιβή ύψους έως 10.000 δολαρίων που έχει προσφέρει η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Η αστυνομία λέει ότι πιστεύει ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του. Το Σάββατο (7/12), ερευνητές της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έφτασαν στην Ατλάντα μετά από πληροφορίες για τον ύποπτο. Ωστόσο, δεν δόθηκαν πρόσθετες λεπτομέρειες από τις τοπικές αρχές' πέρα από την επιβεβαίωση της παρουσίας των ερευνητών της Νέας Υόρκης στη Τζόρτζια.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει ποιος είναι, πού βρίσκεται ή γιατί το έκανε. Αλλά είναι βέβαιοι ότι ήταν μια στοχευμένη επίθεση και όχι μια τυχαία πράξη. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, επέμεινε ότι «ο κλοιός σφίγγει». 

Με τη βοήθεια drones, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το Σέντραλ Παρκ βρήκαν ένα σακίδιο πλάτης που πιστεύεται ότι πέταξε ο δολοφόνος του Τόμσον κατά τη διαφυγή του. Το NBC News, επικαλούμενο δύο πηγές, μετέδωσε ότι μέσα στο σακίδιο υπήρχαν ψεύτικα χρήματα από το επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly.

Εκτός από τον προφανώς στοχευμένο χαρακτήρα της επίθεσης, οι λέξεις «delay», «deny» και πιθανώς «depose» γράφτηκαν σε κάλυκες που βρέθηκαν στον απόηχο της δολοφονίας του Τόμσον. Τα στοιχεία αυτά έχουν υποδείξει την πιθανότητα το κίνητρο να συνδέεται με τη συνήθη άρνηση πληρωμών για ιατρικές υπηρεσίες από τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης σε πολλούς Αμερικανούς.

Τα χρέη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν αναδειχθεί ως η κύρια αιτία πτώχευσης στις ΗΠΑ, ενώ οι κερδοσκοπικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας, όπως η UnitedHealthcare, συγκαταλέγονται στις πλουσιότερες οντότητες της χώρας. Ο 50χρονος Τόμσον, ο οποίος ζούσε στη Μινεσότα, κοντά στην έδρα της UnitedHealthcare, διέθετε μισθό 10 εκατ. δολαρίων ετησίως πριν πέσει νεκρός, καθώς ετοιμαζόταν να συμμετάσχει σε συνάντηση με επενδυτές της εταιρείας. Οι επιζώντες του Τόμσον περιλαμβάνουν μια σύζυγο και δύο γιους, σήμερα 19 και 16 ετών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM