Η καταιγίδα Μπερτ σαρώνει τη Βρετανία: Συναγερμός για πλημμύρες - Τρεις νεκροί

βρετανια Facebook Twitter
Χιόνι στη Βρετανία/ X (πρώην Twitter)
0

Η καταιγίδα Μπερτ έπληξε σήμερα τη Βρετανία και την Ιρλανδία, με ισχυρούς ανέμους, χιονοπτώσεις και κίνδυνο πλημμύρας, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι συγκοινωνίες και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Συναγερμός για πλημμύρες έχει σημάνει σε πολλές περιοχές της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας, η οποία έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα χιονιού. Το απόγευμα, περίπου 4.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό στην κεντρική και νοτιοδυτική Αγγλία και στη νότια Ουαλία. Άλλοι 27.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στο Γιορκσάιρ και το Λίνκολνσαϊρ, στη βορειοανατολική Αγγλία, σύμφωνα με τις εταιρείες που διαχειρίζονται το δίκτυο.

Ένας εκπρόσωπος της Energy Networks Association (ENA), ο Ρος Ίστον, προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί επειδή «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη». Στη δυτική και βορειοδυτική Ιρλανδία, 60.000 κατοικίες, αγροκτήματα και εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ανέφερε η δημόσια εταιρεία ESB. Πολλοί δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές έκλεισαν ενώ δρομολόγια των πλοίων ματαιώθηκαν. Πλημμύρες αναφέρονται ήδη στη δυτική Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Επίσης, υπάρχουν τρεις νεκροί από την καταιγίδα. Ο ένας άνδρας μάλιστα, ήταν ηλικίας περίπου 60 ετών και σκοτώθηκε το πρωί στο Χαμσάιρ της Αγγλίας, όταν ένα κλαδί δέντρου έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, σε ορισμένες περιοχές το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 20-40 εκατοστά. Στην Αγγλία η χιονόπτωση συνεχίζεται, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Το αεροδρόμιο του Νιούκασλ, στα βορειοανατολικά, έκλεισε λόγω του χιονιού και αεροσκάφη αναγκάστηκαν να αλλάξουν κατεύθυνση και να προσγειωθούν στο Μπέλφαστ ή το Εδιμβούργο. Πολλοί ποδοσφαιρικοί αγώνες ματαιώθηκαν. Ισχυρές βροχές αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Κυριακή στην ανατολική και νότια Αγγλία.

Με πληροφορίες από LBC και ΑΠΕ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM