Ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο - Τι συζήτησε με τον Μπάιντεν μπροστά στο αναμμένο τζάκι

Ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο - Τι συζήτησε με τον Μπάιντεν μπροστά στο αναμμένο τζάκι Facebook Twitter
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο / Φωτ.: Getty Images
0

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν μια «ομαλή» μεταβίβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ, καθώς συναντήθηκαν στο Οβάλ Γραφείο για πρώτη φορά μετά τις αμερικανικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

«Συγχαρητήρια» είπε ο Τζο Μπάιντεν στον Ντόναλντ Τραμπ, όσο κάθονταν κοντά στο τζάκι στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο. «Ανυπομονώ να έχουμε μια ομαλή μετάβαση» συνέχισε ο Μπάιντεν και ο Τραμπ απάντησε: «Θα είναι όσο πιο ομαλή γίνεται και το εκτιμώ πολύ αυτό, Τζο».

Οι δύο πρόεδροι υπήρξαν άσπονδοι πολιτικοί αντίπαλοι. Ενώ ο Μπάιντεν έχει αποκαλέσει τον Τραμπ απειλή για τη δημοκρατία των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχει κατακεραυνώσει τον Μπάιντεν ως τον χειρότερο πρόεδρο στην αμερικανική ιστορία των ΗΠΑ. «Η πολιτική είναι σκληρή και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ένας ωραίος κόσμος, αλλά σήμερα είναι ένας ωραίος κόσμος» δήλωσε σήμερα ο Τραμπ.

Ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο - Τι συζήτησε με τον Μπάιντεν μπροστά στο αναμμένο τζάκι Facebook Twitter
© Getty Images

Η σημερινή εικόνα ήταν εντελώς αντίθετη από τις προηγούμενες εκλογές του 2020, όπου ο Τραμπ έχασε από τον Μπάιντεν, χωρίς όμως να αναγνωρίζει ποτέ την ήττα του - υποστηρίζοντας μέχρι και σήμερα, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ότι υπήρξε εκλογική νοθεία. Ο τότε ηττημένος των εκλογών Τραμπ δεν είχε οργανώσει μια αντίστοιχη επίσκεψη του Μπάιντεν, όταν αυτός ανακηρύχθηκε νικητής των αμερικανικών εκλογών του 2020, κλείνοντας πίσω του την πόρτα του Λευκού Οίκου στις 20 Ιανουαρίου 2020, λίγες ώρες προτού ο Μπάιντεν ορκιστεί και δεν παρέστη καν στην τελετή ορκωμοσίας του.

Ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο - Τι συζήτησε με τον Μπάιντεν μπροστά στο αναμμένο τζάκι Facebook Twitter
© Getty Images

Το «αστείο» του Τραμπ για μια τρίτη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ

Πριν τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στο Καπιτώλιο -συνοδευόμενος από τον Έλον Μασκ- προκειμένου να γιορτάσει τη νίκη του με τους Ρεπουμπλικανούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι έχουν πολλές πιθανότητες να διατηρήσουν τον έλεγχο του Σώματος. «Δεν είναι ωραίο να κερδίζεις; Είναι ωραίο να κερδίζεις. Είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις», δήλωσε ο Τραμπ. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερέστερα στην «ιστορική» νίκη του, προσθέτοντας ότι κέρδισε τη λαϊκή ψήφο με 7,1 εκατομμύρια ψήφους και κέρδισε επίσης και τις επτά κρίσιμες Πολιτείες των ΗΠΑ. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή έχει προβάδισμα λίγο πάνω από 3 εκατομμύρια ψήφους, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην μικρή πλειοψηφία που αναμένεται να έχει το κόμμα μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, τονίζοντας ωστόσο ότι η διαφορά από τους Δημοκρατικούς «δεν έχει σημασία». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ αστειεύτηκε με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ. «Υποψιάζομαι ότι δεν θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα, εκτός αν πείτε, είναι καλός, πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο», είπε ο Τραμπ. Το Σύνταγμα των ΗΠΑ απαγορεύει στον Τραμπ να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή, αφού προηγουμένως υπηρέτησε μία θητεία που διήρκεσε από το 2017 έως το 2021.

*Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM