Επιστρέφοντας από Αυστραλία, Κάρολος και Καμίλα έκαναν στάση στην Ινδία για γιόγκα

Επιστρέφοντας από Αυστραλία, Κάρολος και Καμίλα έκαναν στάση στην Ινδία για σπα Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Για χρόνια ήταν ένα από τα αγαπημένα καταφύγια του βασιλιά Καρόλου για αναζωογόνηση. Και καθώς έκανε το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από την περιοδεία του στην Αυστραλία και τη Σαμόα αυτή την εβδομάδα, φαίνεται ότι ο βασιλιάς δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε ένα γρήγορο διάλειμμα για σπα στο αγαπημένο του καταφύγιο ευεξίας στην Ινδία.

Σε μια επίσκεψη που παρέμεινε μυστική, ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έφτασαν αθόρυβα στην Ινδία το περασμένο Σάββατο και πήγαν στο διεθνές κέντρο υγείας Soukya, ένα θέρετρο ευεξίας στα περίχωρα της πόλης Bengaluru στα νότια. Το κέντρο είναι το αγαπημένο του βασιλικού ζεύγους, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές, και εκεί πέρασε ο Κάρολος τα 71α γενέθλιά του, αλλά αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στην Ινδία από τότε που ο Κάρολος έγινε βασιλιάς.

Κατασκευασμένο σε μια φάρμα 30 στρεμμάτων γεμάτη λαχανικά, φρούτα και παραδοσιακά φαρμακευτικά βότανα, το Soukya – που προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη για την αρμονία – περιγράφεται ως ένα μέρος για την αποκατάσταση της «φυσικής ισορροπίας του νου, του σώματος και του πνεύματος του σώματος».

Τα προγράμματά του περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό γιόγκα, ομοιοπαθητικών πρακτικών και παραδοσιακής ινδικής ιατρικής γνωστής ως Αγιουρβέδα, η οποία προέρχεται από αρχαία κείμενα. Μεταξύ των διασήμων που επισκέπτονται το συγκεκριμένο μέρος είναι ο Δαλάι Λάμα, ο Αρχιεπίσκοπος Ντεσμούντ Τούτου και την Έμα Τόμσον.

Ολόκληρο το θέρετρο ήταν κλειστό για τις τρεις ημέρες της επίσκεψης του Καρόλου και της Καμίλα, χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος ξένων. 

«Αυτή τη φορά, λόγω της χημειοθεραπείας για τον καρκίνο του, οι συνεδρίες στις οποίες υποβλήθηκε ήταν για αναζωογόνηση, αποτοξίνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος», είπαν πηγές στην εφημερίδα Hindu.

Η ρουτίνα του βασιλικού ζευγαριού λέγεται ότι ξεκίνησε με μια πρωινή συνεδρία γιόγκα, με την Καμίλα να λέγεται ότι είναι θιασώτης της γιόγκα. Ακολούθησε ένα τυπικό χορτοφαγικό ινδικό πρωινό, με είδη όπως dosas και idlis, καθώς και φρέσκους χυμούς και νερό καρύδας. Στη συνέχεια έκαναν πρωινές και απογευματινές θεραπείες αναζωογόνησης, συμπεριλαμβανομένων θεραπευτικών μασάζ, και ολοκλήρωσαν με μια βραδινή συνεδρία διαλογισμού, πριν πάνε για ύπνο μέχρι τις 21:00.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάρολος και η Καμίλα φάνηκαν να απολαμβάνουν τη γαλήνη του περιβάλλοντος της Soukya, κάνοντας μακρινούς περιπάτους γύρω από τη φάρμα και τα υπόστεγα αγελάδων. Πριν φύγει την Τετάρτη, ο Κάρολος φύτεψε ένα δενδρύλλιο Jacaranda στο χώρο του κέντρου υγείας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM