Αργεντινή: Τουλάχιστον ένας νεκρός και περίπου 10 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίου

Αργεντινή: Τουλάχιστον ένας νεκρός και περίπου 10 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίου Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ένας τραυματίστηκε και περίπου 10 άλλοι ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια ενός δεκαώροφου κτιρίου στην Αργεντινή.

Το κτίριο στο οποίο πραγματοποιούνταν εργασίες κατέρρευσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Βίγια Γκεσέλ, ένα παραλιακό θέρετρο στα νότια περίχωρα του Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Σχεδόν 300 διασώστες, με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, επιχειρούν στο σημείο, για να απομακρύνουν τα χαλάσματα. Εκεί εντόπισαν το πτώμα ενός άνδρα, ηλικίας 89 ετών, όπως και μίας γυναίκας που είχε τραυματιστεί και νοσηλεύεται, είπε στον Τύπο ο Χαβιέρ Αλόνσο, ο υπουργός Ασφαλείας της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, όπου βρίσκεται το Βίγια Γκεσέλ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της πόλης, το κτίριο, που λειτουργούσε κάποτε ως ξενοδοχείο, κατέρρευσε γύρω στη 01.00 τοπική ώρα. «Επτά έως 9 άτομα», κυρίως εργάτες που πραγματοποιούσαν παράνομες εργασίες «χωρίς την άδεια της δημοτικής αρχής», ενδέχεται να βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια. Οι εργασίες είχαν ήδη διακοπεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο.

Ωστόσο, για τον υπουργό Αλόνσο, ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι σίγουρος, «καθώς το κτίριο δεν λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Έχουμε μαρτυρίες γειτόνων (…). Πιστεύουμε πως υπήρχαν ενδεχομένως μεταξύ 9 και 11 άνθρωποι (επιπλέον των δύο ατόμων που ανασύρθηκαν) στο σημείο», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ο υπεύθυνος του εργοταξίου και δύο οικοδόμοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τις οποίες επικαλέστηκε η εφημερίδα La Nacion.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM