Εκλογές ΗΠΑ: Η εφημερίδα New York Post στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία

Εκλογές ΗΠΑ: Η εφημερίδα New York Post στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η αμερικανική ταμπλόιντ εφημερίδα New York Post, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, κάλεσε σήμερα τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι η σωστή επιλογή» για τις εκλογές στις ΗΠΑ γράφει στο κεντρικό της άρθρο η συντηρητική εφημερίδα, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του Ρεπουμπλικάνου για το μέλλον των ΗΠΑ: «ασφαλή σύνορα», «ασφαλείς πόλεις», «μια ακμάζουσα οικονομία για όλους βασισμένη σε χαμηλή φορολογία και ρυθμίσεις», καθώς και μια Αμερική «σεβαστή στη διεθνή σκηνή».

Η εφημερίδα επαναλαμβάνει τις κατηγορίες των Ρεπουμπλικάνων σε βάρος της Κάμαλα Χάρις, διαβεβαιώνοντας ότι η Δημοκρατική υποψήφια για τον Λευκό Οίκο «κρύβεται» και «δεν θέλει να ξέρουν οι Αμερικανοί πόσο ριζοσπαστικό είναι το πρόγραμμά της».

«Ευχαριστώ για τη φανταστική υποστήριξη», απάντησε ο Τραμπ με ανάρτηση στον ιστότοπό του, τον Truth Social.

Η στήριξη της εφημερίδας στον Τραμπ δεν αποτελεί έκπληξη, αν και τα τελευταία χρόνια είχε τηρήσει επιφυλακτική στάση απέναντί του. Τον Ιούλιο του 2022, στο κύριο άρθρο της καταδίκασε την «παθητικότητα» του τότε προέδρου κατά τη διάρκεια της βίαιης εισβολής υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, ενάμιση χρόνο νωρίτερα, με στόχο να εμποδίσουν την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Την εποχή εκείνη η New York Post έγραφε: «Ο Τραμπ απέδειξε ότι δεν είναι άξιος να γίνει και πάλι ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας σε αυτή τη χώρα». Και, αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, τον Νοέμβριο του 2022, όπου τα αποτελέσματα για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν ήταν τα αναμενόμενα, η εφημερίδα έκρινε ότι «ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει ο Τραμπ την πολιτική».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM