Η συγκλονιστική μαρτυρία Ισραηλινής ομήρου: Ήμουν αλυσοδεμένη - Με βίασε τρομοκράτης της Χαμάς

Συγκλονιστική μαρτυρία ομήρου της Χαμάς: Ήμουν αλυσοδεμένη - Με βίασε τρομοκράτης της Χαμάς Facebook Twitter
0

Μια Ισραηλινή όμηρος που βιάστηκε και βασανίστηκε βάναυσα στα χέρια των απαγωγέων της, μελών της οργάνωσης Χαμάς, ανακάλεσε στον ΟΗΕ τη φριχτή δοκιμασία της, και ζήτησε την απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων στη Γάζα.

Η Ισραηλινή δικηγόρος Αμίτ Σουσάνα βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια στο σπίτι της στο κιμπούτς Κφαρ Αζά το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023. Αφού άκουσε τις σειρήνες να προειδοποιούν για επιθέσεις με ρουκέτες στις 7 Οκτωβρίου, είπε, βρήκε καταφύγιο στην κρεβατοκάμαρά της, που ήταν επίσης ενισχυμένο safe-room. Από την κρεβατοκάμαρά της, η Σουσάνα άκουγε καθώς οι πυροβολισμοί των δραστών της Χαμάς πλησίαζαν

Λίγες στιγμές αργότερα, «άκουσα μια έκρηξη, μια τεράστια έκρηξη», είπε. «Και ένα δευτερόλεπτο μετά από αυτό, κάποιος άνοιξε την πόρτα της ντουλάπας». Σύρθηκε από την ντουλάπα, είπε, είδε περίπου 10 άνδρες να ψάχνουν τα υπάρχοντά της, οπλισμένοι με τουφέκια, έναν εκτοξευτήρα χειροβομβίδων και ένα μαχαίρι. Οι ένοπλοι της Χαμάς εν τέλει την απήγαγαν. Οι ισραηλινές κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν πόσο άγρια αντιστάθηκε, με κλωτσιές και γροθιές, μέχρι που μια ομάδα τρομοκρατών αναγκάστηκε να τη μεταφέρει σηκωτή πέρα από τα σύνορα, στη Γάζα.

Απελευθερώθηκε περίπου 55 ημέρες αργότερα μαζί με αρκετούς άλλους ομήρους.

Την Τετάρτη απηύθυνε δραματική έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την απελευθέρωση των ομήρων  σοκάροντας με τις περιγραφές των όσων βίωσε. 

Η Σουσάνα είπε ότι κρατήθηκε μόνη της στο υπνοδωμάτιο ενός παιδιού, αλυσοδεμένη από τον αριστερό αστράγαλό της. Μερικές φορές, ο φύλακας έμπαινε, καθόταν δίπλα της στο κρεβάτι, σήκωνε το πουκάμισό της και την άγγιζε, είπε. Επίσης, τη ρώτησε επανειλημμένα πότε έφτανε η περίοδος της. Όταν τελείωσε η περίοδός της, γύρω στις 18 Οκτωβρίου, προσπάθησε να τον αποτρέψει προσποιούμενη ότι είχε αιμορραγία για σχεδόν μια εβδομάδα, θυμάται.

 «Ήμουν μόνη, αλυσοδεμένη από τους αστραγάλους, ανίκανη να κινηθώ και αναγκαζόμουν να παρακαλέσω για να χρησιμοποιήσω το μπάνιο», είπε.

«Δέχθηκα σεξουαλική επίθεση από τρομοκράτη της Χαμάς που με φύλαγε. Με ανάγκασε να μπω στο ντους, ακολουθώντας με προσεκτικά με το όπλο του στραμμένο προς εμένα. Η βαριά αναπνοή του και το βλέμμα αρπακτικού που είχε ήταν τρομακτικά... Ήμουν ανίκανη να τον σταματήσω». «Δεν είχα κανέναν να με παρηγορήσει, και έπρεπε να "συμπεριφέρομαι φρόνιμα" για τον άνθρωπο που μόλις με είχε κακοποιήσει με τον πιο φριχτό τρόπο».

Η Σουσάνα συνέχισε: «Λίγες μέρες αργότερα, μεταφέρθηκα σε μια νέα τοποθεσία, υπό την επιτήρηση άλλων τρομοκρατών της Χαμάς... Σε αυτό το νέο μέρος, βασανίστηκα - με κρέμασαν ανάποδα, με ξυλοκόπησαν και με ταπείνωσαν. Κάθε στιγμή φοβόμουν για τη ζωή μου».

Η Σουζάνα Αμίτ ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να δώσουν ένα τέλος στις εχθροπραξίες σε Γάζα και Λίβανο, καθώς επίσης και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση όλων των ομήρων: «Ενεργήστε αμέσως για να εξασφαλίσετε την απελευθέρωση όσων βρίσκονται ακόμη σε αιχμαλωσία. Κάθε μέρα που περνάει τους προκαλεί περαιτέρω ψυχολογική βλάβη και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Δράστε πριν να είναι αργά. Σας παρακαλώ να μην κάνετε τα στραβά μάτια στη φρίκη που επιβάλλεται σε αθώους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι δική σας ευθύνη να προστατεύσετε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπολεμήσετε την τρομοκρατία και να φέρετε τους δράστες στη δικαιοσύνη... Εξασφαλίστε την ελευθερία των ομήρων, και διασφαλίστε ότι κανείς άλλος δεν θα υπομείνει μια τέτοια μοίρα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM