Μπάιντεν για θάνατο Γιαχία Σινουάρ: «Μια καλή μέρα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον κόσμο»

Μπάιντεν για θάνατο Γιαχία Σινουάρ: «Μια καλή μέρα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον κόσμο» Facebook Twitter
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν / EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξήρε σε δήλωσή του τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, προσθέτοντας ότι θα μιλήσει «σύντομα» με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. "Αυτή είναι μια καλή μέρα για το Ισραήλ, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τον κόσμο», ανέφερε ο Μπάιντεν στη γραπτή δήλωσή του.

«Θα μιλήσω σύντομα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και άλλους ισραηλινούς ηγέτες για να τους συγχαρώ, να συζητήσουμε την πορεία για την επιστροφή των ομήρων στις οικογένειές τους και για τον τερματισμό αυτού του πολέμου μια για πάντα, ο οποίος έχει προκαλέσει τόσες καταστροφές σε αθώους ανθρώπους», συνέχισε.

Ο Tζο Μπάιντεν πρόσθεσε πως ελπίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία να δούμε τα επόμενα βήματα για τη Γάζα μετά το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ. «Υπάρχει τώρα η ευκαιρία για μια "επόμενη μέρα" στη Γάζα χωρίς τη Χαμάς στην εξουσία και για μια πολιτική διευθέτηση που θα παρέχει ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους. Ο Γιαχία ήταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων. Αυτό το εμπόδιο δεν υφίσταται πλέον. Όμως απομένει πολλή δουλειά μπροστά μας», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Καμάλα Χάρις, δήλωσε ότι η δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ «μας δίνει την ευκαιρία να τερματίσουμε επιτέλους τον πόλεμο στη Γάζα».

Μιλώντας από την πανεπιστημιούπολη ενός κολεγίου στο Ουισκόνσιν, όπου έκανε προεκλογική εκστρατεία, η Χάρις είπε ότι ο πόλεμος «πρέπει να τελειώσει έτσι ώστε το Ισραήλ να είναι ασφαλές, οι όμηροι να απελευθερωθούν, τα δεινά στη Γάζα να τελειώσουν και ο παλαιστινιακός λαός να μπορέσει να πραγματοποιήσει το δικαίωμά του στην αξιοπρέπεια, την ασφάλεια, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση».

«Είναι καιρός να αρχίσει η επόμενη μέρα», είπε η Κάμαλα Χάρις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμούς 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Μετά την πίεση του Αμερικανού προέδρου, η Apple δεσμεύτηκε για νέα επένδυση 100 δισ. δολαρίων στην αμερικανική αγορά - Δασμοί-μαμούθ σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα, αν δεν μεταφερθεί η παραγωγή στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM