«Αυξανόμενη βεβαιότητα» στο Ισραήλ ότι ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός

«Αυξανόμενη βεβαιότητα» στο Ισραήλ ότι ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός Facebook Twitter
Φωτ.: Χ/guyelster
0

Η εκτίμηση του Ισραήλ ότι Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός ολοένα και ενισχύεται, σύμφωνα με τα ισραηλινά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πηγές του BBC, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός, αλλά χρειάζεται ακόμη τελική επιβεβαίωση.

Το Τελ Αβίβ ενημέρωσε την Ουάσινγκτον ότι ερευνά το ενδεχόμενο θανάτου του επικεφαλής της Χαμάς και οι ΗΠΑ διαβουλεύονται με τις δικές τους υπηρεσίες στο πεδίο. Το Ισραήλ έχει το DNA του Σινουάρ και άλλα βιομετρικά δεδομένα στο αρχείο του από το διάστημα που βρισκόταν εκεί στη φυλακή, γι' αυτό και διεξάγεται τεστ DNA στη σορό που εκτιμάται ότι ανήκει στον Γιαχία Σινουάρ.

«Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει εξετάσεις DNA σε ένα πτώμα ενός μαχητή για να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για τον Σινουάρ», δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). 

Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα εξετάσουν επίσης δακτυλικά αποτυπώματα και οδοντιατρικά αρχεία για να διαπιστώσουν η σορός ανήκει στον Γιαχία Σινουάρ. Ο προσδιορισμός αυτός θα μπορούσε να γίνει πριν ολοκληρωθεί η εξέταση του DNA, είπαν οι αξιωματούχοι.

Η ισραηλινή στρατιωτική ραδιοφωνία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας στοχευμένης χερσαίας επιχείρησης στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν τρεις μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με το Reuters. Η μονάδα που σκότωσε τους τρεις είναι μέρος του τακτικού πεζικού και όχι μονάδα κομάντος. Επιχειρούσε στην περιοχή για τον εντοπισμό μελών της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη, οι στρατιώτες έγιναν στόχος πυρών από ένα κτίριο, με αποτέλεσμα να ανταποδώσουν τα πυρά, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φορητών αντιαρματικών όπλων. Τα στρατεύματα χρησιμοποίησαν στη συνέχεια μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να εξετάσουν το κτίριο και εντόπισαν τα πτώματα, όπως μετέδωσε η Haaretz.

Τον περασμένο μήνα αποκαλύφθηκε ότι ο Σινουάρ δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν εκτός των σηράγγων για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας διερεύνησε αν ο Σινουάρ είχε τραυματιστεί σε μια από τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στα συστήματα σήραγγας της Γάζας ή αν είχε διακόψει σκόπιμα την επαφή για να μειώσει τις πιθανότητες να στοχοποιηθεί. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Διεθνή / Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Η απονομή χάριτος ισχύει μόνο για μια τελεσίδικη και εκτελεστή απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν αποτελεί ενδεχόμενο προς το παρόν, καθώς ο Σαρκοζί έχει ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πιέζει με την επίθεσή του στη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι και αντιμετωπίζουν λιμό
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Διεθνή / Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησής του από αντάρτες και τζιχαντιστές, ύστερα από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Το σχέδιο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται «δυναμικό» και αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανική πρόταση που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη μελλοντική κρατική υπόσταση των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM