Ο παραμορφωμένος ηθοποιός Άνταμ Πίρσον υποδύεται τον εαυτό του κι ελπίζει στην αποδοχή

Ο παραμορφωμένος ηθοποιός Άνταμ Πίρσον υποδύεται τον εαυτό του κι ελπίζει στην αποδοχή Facebook Twitter
0

Ο Βρετανός ηθοποιός Άνταμ Πίρσον που έχει παραμορφωμένο πρόσωπο, εξαιτίας της πάθησής του αποφάσισε να υποδυθεί τον εαυτό του στη νέα του ταινία, ελπίζοντας πως το κοινό θα τον αποδεχθεί όπως είναι. 

Ο Πίρσον, 39 ετών, πάσχει από νευροϊνωμάτωση τύπου 1 (NF1), μια γενετική πάθηση που προκαλεί όγκους, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι καλοήθεις και αναπτύσσονται κατά μήκος των νεύρων του.

Έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στην ταινία Under the Skin το 2013, και είπε στο Sky News: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να χάσεις την ανωνυμία σου σε μια κοινωνία - είτε να γίνεις διάσημος είτε να έχεις μια παραμόρφωση, οπότε "πυροβόλησα τον εαυτό μου και στα δύο πόδια" στην περίπτωση αυτή».

Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να ενθαρρύνει την αποδοχή της κατάστασής του και είπε ότι όποιος επιλέξει να πάρει έναν «όρκο σχεδόν ευγενούς σιωπής» για να αποφύγει ένα «πολιτικά ορθό ναρκοπέδιο» μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. «Η ευγένεια πάει πολύ μακριά», πρόσθεσε.

Ο Πίρσον πρωταγωνιστεί μαζί με τον Σεμπάστιαν Σταν της Marvel στο δράμα A Different Man, που μιλά για έναν ηθοποιό με NF1 που υποβάλλεται σε ιατρική δοκιμή που αφαιρεί με επιτυχία τους όγκους στο πρόσωπό του.

Φτιαγμένη από την A24, η ταινία εξερευνά κοινωνικούς κανόνες και το ζήτημα της αυτοπεποίθησης και ελπίζει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για ανοιχτές και ειλικρινείς συνομιλίες. Ο συμπρωταγωνιστής του, Σταν, ο οποίος υποδύεται τον Edward, τον πρωταγωνιστή της ταινίας, χρησιμοποιεί προσθετικά για να μιμηθεί τα συμπτώματα της νευροϊνωμάτωσης και βγήκε δημόσια με την εμφάνιση αυτή για να δει πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι.

Είπε ότι δεν υπάρχει «τίποτα πιο συνειδητό ή απομονωτικό από αυτή την εμπειρία. Το μέρος της αναγνώρισης είναι μια παρόμοια έννοια του να είσαι δημόσια περιουσία, όπως και να είσαι διαφορετικός ή ανάπηρος ή παραμορφωμένος, αλλά ήταν 20 φορές πιο έντονο».

«Νιώθεις τη μετατόπιση της ενέργειας και αισθάνεσαι τη δυσφορία», πρόσθεσε.

Ο ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται τον Ντόναλντ Τραμπ στην επερχόμενη ταινία The Apprentice, είπε ότι τον έκανε να σκεφτεί πόσο εστιασμένη είναι η κοινωνία στη φυσική εμφάνιση. Είπε ότι συχνά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, ελπίζοντας ότι «κάτι θα αλλάξει στο εσωτερικό. Αλλά δεν θα χρειαστεί, όσο παίρνετε αποφάσεις που βασίζονται στο πώς πιστεύετε ότι οι άνθρωποι θέλουν να είστε».

Ήταν ένας αγώνας για να βρούμε χρηματοδότηση για το A Different Man, γραμμένο από τον Aaron Schimberg, έως ότου ο Stan αποφάσισε να συμμετάσχει, είπε ο Πίρσον.

Ο Ρουμάνο-Αμερικανός ηθοποιός, 42 ετών, θέλει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα που διαθέτει για να ρίξει φως σε σημαντικές ιστορίες. «Καθώς μεγάλωνα, σίγουρα ένιωθα μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης για το είδος της δουλειάς στην οποία ασχολούμαι και νομίζω ότι ένα από αυτά τα πράγματα είναι να βρίσκω έργα με τα οποία νιώθω ότι μιλάω για κάτι, αυτό, κάντε σημαντικές, δύσκολες ερωτήσεις και έχετε κινηματογραφιστές που είναι ατρόμητοι και δεν φοβούνται να πάνε εκεί», είπε.


Με πληροφορίες από Sky News
 

 
 
 
 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ