Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Τέθηκαν σε ισχύ νέα μέτρα και οδηγίες στο Βόρειο Αιγαίο

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Τέθηκαν σε ισχύ νέα μέτρα και οδηγίες στο Βόρειο Αιγαίο Facebook Twitter
Αιγοπρόβατα / φωτ. αρχείου: SOOC
0

Την ώρα που νέα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων κάνουν την εμφάνισή τους σε κτηνοτροφικές μονάδες ανά τη χώρα, κοινοποιήθηκαν νέες οδηγίες από την Αντιπεριφέρεια Πρωτογενούς τομέα Βορείου Αιγαίου.

Με αφορμή τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν τη νόσο της πανώλης των αιγοπροβάτων στη χώρα μας, κοινοποιήθηκαν νέες οδηγίες και μέτρα που αφορούν τη Λέσβο και τη Λήμνο. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα στη Λέσβο δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από σήμερα επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση στη Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου και Λήμνου όλες οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για πάχυνση, αναπαραγωγή και προς θερινούς βοσκότοπους καθώς και των βοοειδών, αποκλειστικά και μόνο, εντός των περιοχών αρμοδιότητας τους αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις αυτών των ζώων για σφαγή, γίνεται με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας τόσο για τα μεταφορικά μέσα, όσο και για το προσωπικό. Τα ζώα σφάζονται σε σφαγεία της Π.Ε. Λέσβου ή Λήμνου αντίστοιχα ή στο πλησιέστερο.

Τέλος, οι υπεύθυνοι των σφαγείων οφείλουν να μεριμνούν για την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και εφαρμογής των προγραμμάτων καθαρισμού και απολύμανσης (χώρων, εξοπλισμού και οχημάτων).

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM