«Ακούγονται εκρήξεις από πολεμικό υλικό» – Έκκληση από τον δήμαρχο Σερρών για τη φωτιά στο όρος Όρβηλος

«Ακούγονται εκρήξεις από πολεμικό υλικό» – Έκκληση από τον δήμαρχο Σερρών για τη φωτιά στο όρος Όρβηλος Facebook Twitter
Φωτ, Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο δήμαρχος Σιντικής Σερρών, Γιώργος Τάτσιος, αναφέρθηκε στη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα εδώ και σχεδόν ένα μήνα στο όρος Όρβηλος. 

«Ακούγονται εκρήξεις από πολεμικό υλικό», τόνισε, απευθύνοντας έκκληση προς το αρμόδιο υπουργείο να δημιουργήσει έναν επιπλέον δρόμο που να συνδέει τα χωριά της περιοχής, προκειμένου να αποφευχθούν τραγωδίες.

Ο κ. Τάτσιος επεσήμανε ότι το όρος Όρβηλος, το οποίο φιλοξενεί αρκετά βουνά, έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί από τη φωτιά, με το πευκοδάσος πάνω από το Αχλαδοχώρι να είναι μεταξύ των καμένων περιοχών. Επισήμανε επίσης τις εκρήξεις από πολεμικό υλικό που παραμένει στην περιοχή από τον πόλεμο, καθιστώντας την προσέγγιση της Πυροσβεστικής επικίνδυνη.

Η πυρόσβεση στηρίχθηκε κυρίως σε εναέρια μέσα για την ανάσχεση της φωτιάς, αλλά, όπως ανέφερε, δεν υπήρξε προσπάθεια κατάσβεσης την τελευταία εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι πάνω από 20.000 στρέμματα έχουν καεί. Η φωτιά πέρασε και στη Βουλγαρία, με τις αρχές να ζητούν βοήθεια από άλλες χώρες.

Ο δήμαρχος ζήτησε από το υπουργείο να προχωρήσει σε έργα διασφάλισης, όπως η δημιουργία δρόμων διαφυγής και συστημάτων πυρανίχνευσης, καθώς και την ένταξη της περιοχής στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM
«Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Ελλάδα / «Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Πρώτη φορά στην πατρίδα μας υλοποιείται το πρόγραμμα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου «Προλαμβάνω», που αφορά έναν στους δύο Έλληνες και μία στις δύο Ελληνίδες, αφού ο αριθμός των ωφελουμένων αγγίζει τα 5,5 εκατ. ανθρώπους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωώσει 15 κατηγορούμενους ενώ είχε κηρύξει ενόχους τους τότε επικεφαλής και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, Βασίλη Ματθαιόπουλο, Ιωάννη Φωστιέρη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιόνη
LIFO NEWSROOM