Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σίντι Ενγκαμπά πήρε το πρώτο μετάλλιο για την Ομάδα των Προσφύγων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σίντι Ενγκαμπά πήρε το πρώτο μετάλλιο για την Ομάδα των Προσφύγων Facebook Twitter
0

Η Σίντι Ενγκαμπά έγραψε ιστορία στο Παρίσι το απόγευμα της Κυριακής (04/08) στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η 25χρονη αθλήτρια του μποξ επικράτησε 5-0 της Γαλλίδας, Μισέλ Νταβινά, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά των 75 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι, η νεαρή μποξέρ εξασφάλισε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ομάδα των Προσφύγων (δίνονται 2 χάλκινα στο μποξ).

Η Ενγκαμπά γεννήθηκε στο Καμερούν και έζησε για αρκετά χρόνια στη Μ. Βρετανία, ωστόσο, το ότι είναι μέλος της LGBT κοινότητας δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί με το Καμερούν, κάτι που ούτε η ίδια επιθυμούσε. Στη χώρα της Αφρικής η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς η απαγόρευση των τρανς γυναικών θα μπορούσε να επηρεάσει όλες τις γυναίκες αθλήτριες

Η νέα πολιτική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για γενετικό έλεγχο των αθλητριών, που στοχεύει στον αποκλεισμό τρανς γυναικών, προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ειδικοί και αθλήτριες προειδοποιούν ότι μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τις τρανς και intersex γυναίκες, αλλά συνολικά τη συμμετοχή όλων των γυναικών στον αθλητισμό
THE LIFO TEAM