Ο Τζο Μπάιντεν θετικός στον κορωνοϊό

Ο Τζο Μπάιντεν θετικός στον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο Τζο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στο Covid-19 και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Karine Jean-Pierre, εκπρόσωπος Τύπου του, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι εμβολιασμένος και ενισχυμένος. Έχει κάνει δύο φορές στο παρελθόν εμβολιασμό για κορωνοϊό..

Η εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι ο πρόεδρος σκοπεύει να απομονωθεί στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, ενώ θα εκτελεί «πλήρως όλα τα καθήκοντά του». Ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι ο Μπάιντεν έλαβε την πρώτη του δόση Paxlovid.

«Ο πρόεδρος παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα με συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, που περιλαμβάνουν ρινόρροια (καταρροή) και μη παραγωγικό βήχα, με γενική ταχυκαρδία», ανέφερε σημείωμα του γιατρού του Μπάιντεν που παρέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου. «Αισθάνθηκε καλά για την πρώτη εκδήλωση της ημέρας, αλλά δεδομένου ότι δεν αισθανόταν καλύτερα, διενεργήθηκε έλεγχος  για τον ιό COVID-19 και τα αποτελέσματα ήταν θετικά».

Την επιβεβαίωση του Λευκού Οίκου ακολούθησε ανακοίνωση στο συνέδριο από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της UnidosUS Janet Murguía, αφού ο Μπάιντεν άργησε μιάμιση ώρα στην προγραμματισμένη εμφάνισή του.

«Μόλις μιλούσα στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Και μοιράστηκε τη βαθιά του απογοήτευση που δεν μπόρεσε να έρθει μαζί μας σήμερα το απόγευμα. Ο πρόεδρος έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις, όπως όλοι γνωρίζουμε, και μόλις βρέθηκε θετικός στο Covid», δήλωσε η Murguía στους παρευρισκόμενους.

Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο ταξίδι στο Λας Βέγκας με τον πρόεδρο δήλωσαν ότι μετά την ανακοίνωση μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο αεροδρόμιο της πόλης.
Είδαν τον κ. Μπάιντεν να ανεβαίνει αργά και προσεκτικά τα σκαλιά προς το αεροπλάνο,

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα αν υπήρχε ιατρικός λόγος.

Σύμφωνα με τους New York Times, σε συνέντευξή του στον Εντ Γκόρντον του BET News, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την παραμονή του στην κούρσα: «Αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Δρ Κέβιν Ο' Κόνορ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, έγραψε μετά την ιατρική εξέταση του προέδρου τον Φεβρουάριο ότι είναι «ένας υγιής, δραστήριος, εύρωστος, 81χρονος άνδρας που παραμένει σε θέση να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας». Αλλά η εμφάνισή στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την υγεία και την οξύτητά του.

Με πληροφορίες από BBC και CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM