Ξενοδοχείο στην Ιαπωνία ακύρωσε την κράτηση Ισραηλινού λόγω του πολέμου στη Γάζα

Ξενοδοχείο στην Ιαπωνία ακύρωσε την κράτηση Ισραηλινού λόγω του πολέμου στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook/hotelmaterial
0

Ξενοδοχείο στην Ιαπωνία κατηγορείται ότι ακύρωσε την κράτηση Ισραηλινού επισκέπτη λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Ένα ξενοδοχείο στην πόλη του Κιότο, στην Ιαπωνία, φέρεται να ακύρωσε την κράτηση ενός Ισραηλινού τουρίστα λόγω «εγκλημάτων πολέμου» στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από πλευράς τοπικών αξιωματούχων που δήλωσαν πως πρόκειται για παραβίαση των κανονισμών.  

Ο Ισραηλινός τουρίστας έλαβε ένα μήνυμα Whatsapp από έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου που του έλεγε ότι η προγραμματισμένη κράτησή του για τον Ιούνιο είχε ακυρωθεί λόγω της «σύγκρουσης» στη Γάζα, κατά την ισραηλινή πρεσβεία στο Τόκιο. «Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται από μέλη των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) στη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε κρατήσεις από άτομα που πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουν δεσμούς με τον ισραηλινό στρατό» έγραφε το μήνυμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.  

Ο ταξιδιώτης που έλαβε τα μηνύματα Whatsapp έκανε μια πρώτη καταγγελία στην ισραηλινή πρεσβεία στο Τόκιο, ενώ προχώρησε σε νέα κράτηση σε άλλο ξενοδοχείο στο Κιότο και συνέχισε το ταξίδι του όπως είχε προγραμματίσει. Η ισραηλινή πρεσβεία κατηγόρησε το ξενοδοχείο για «ξεκάθαρη περίπτωση διάκρισης» όταν η είδηση της καταγγελλόμενης ακύρωσης έγινε viral την περασμένη εβδομάδα. 

Το ξενοδοχείο δέχθηκε επίσης έντονη επίπληξη από την κυβέρνηση της πόλης του Κιότο, η οποία το κατηγόρησε ότι παραβίασε τον ιαπωνικό νόμο περί ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ο οποίος ρυθμίζει τη βιομηχανία φιλοξενίας. «Η θέση μας είναι να παρέχουμε αξιόπιστη, ασφαλή και υψηλής ποιότητας διαμονή για τους πολίτες και τους ταξιδιώτες και θα αντιδράσουμε αυστηρά σε καταστάσεις που δεν συνάδουν με αυτό, όπως η συγκεκριμένη», δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της δημοτικής κυβέρνησης του Κιότο, προσθέτοντας ότι εκπρόσωπος της πόλης επισκέφθηκε αυτοπροσώπως το ξενοδοχείο για να το ενημερώσει για τη νομική παράβαση. 

Η ισραηλινή πρεσβεία έστειλε επίσημη επιστολή καταγγελίας στην ιαπωνική κυβέρνηση, ενώ δήλωσε ότι θα εκτιμούσε μια συγγνώμη από το ξενοδοχείο και πως δεν θα προβεί σε κάποια νομική δράση.

Με πληροφορίες από CNN

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM