Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Ο Πούτιν ίσως χρησιμοποιεί το Telegram για να διαδίδει fake news

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Ο Πούτιν ίσως χρησιμοποιεί το Telegram για να διαδίδει fake news Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι «άλλοι εχθρικοί παράγοντες» μπορούν να κάνουν κατάχρηση της έλλειψης κανονισμών για την πλατφόρμα Telegram για να διαδώσουν fake news στις χώρες στα ανατολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε η Βέρα Γιούροβα.

«Το Telegram είναι ένα ζήτημα», δήλωσε στο Bloomberg TV η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αξίες και διαφάνεια. Είπε ότι η ρωσική υπηρεσία «είναι ιδιαίτερα ενεργή στα ανατολικά κράτη μέλη όπου έχουμε μια ρωσόφωνη μειονότητα».

Είπε ότι το Telegram είναι μια «ειδική περίπτωση» επειδή ισχυρίζεται ότι έχει μόνο 42 εκατομμύρια χρήστες στο μπλοκ - κάτω από το όριο των 45 εκατομμυρίων που απαιτείται για έλεγχο βάσει του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες - ο οποίος θέτει προστατευτικά κιγκλιδώματα στη διάδοση επιβλαβούς και παράνομου υλικού στο διαδίκτυο.

«Ελέγχουμε τώρα αν το νούμερο είναι σωστό και σε περίπτωση που ανακαλύψουμε ότι είναι περισσότερα από 42 εκατομμύρια, θα πρέπει να εξετάσουμε σε βάθος πώς λειτουργεί το Telegram», είπε.

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες τέθηκε πλήρως σε ισχύ νωρίτερα αυτό το έτος και επιτρέπει στην ΕΕ να επιβάλει πρόστιμο σε μεγάλες πλατφόρμες έως και 6% των παγκόσμιων ετήσιων πωλήσεων εάν διαπιστώσει παραβιάσεις — ή να απαγορεύσει τους κατ' επανάληψη παραβάτες από την ΕΕ.

Το Telegram χρησιμοποιείται συχνά από λογαριασμούς υπέρ του Κρεμλίνου για τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με θέματα που κυμαίνονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία έως τη μετανάστευση και την κλιματική αλλαγή. Πιο πρόσφατα, οι Ρώσοι αξιωματικοί των πληροφοριών το χρησιμοποίησαν για να στρατολογήσουν μικροεγκληματίες για να πραγματοποιήσουν πράξεις δολιοφθοράς στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM
Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Διεθνή / Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον υπερτουρισμό και πώς εξηγείται το φαινόμενο; Πώς (και αν) επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και πώς οι τοπικές κοινωνίες;
LIFO NEWSROOM