Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Ταινία της εβδομάδας είναι το «IF» του Τζον Κραζίνσκι.
0

Με τα συνολικά εισιτήρια τετραημέρου να πέφτουν όλο και πιο συχνά κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 50 χιλιάδων εισιτηρίων, θα έλεγες ότι οι κινηματογράφοι έχουν δει και καλύτερες μέρες.

Ευτυχώς την επόμενη εβδομάδα Λάνθιμος και Furiosa θα δώσουν την απαραίτητη ένεση στα ταμεία. Στο μεταξύ, την τρέχουσα κυκλοφορεί στις αίθουσες ακόμα ένας αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμός από νέους τίτλους.

Ταινία της εβδομάδας, τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι το IF του Τζον Κραζίνσκι. Ο τελευταίος εξαργύρωσε τη λευκή επιταγή που πήρε από το στούντιο ως επιβράβευση για το A Quiet Place, με μια παιδική φαντασία που δανείζεται pixarικά μοτίβα και ποντάρει περισσότερα στην καλή της διάθεση, παρά στην έμπνευσή της. Δεν είναι κακή επιλογή για το οικογενειακό κοινό πάντως και μάλλον την προτιμούμε από την άλλη μεγάλη πρεμιέρα της εβδομάδας, το Freud’s Last Session.

Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Στην ταινία «Freud’s Last Session» παρακολουθούμε μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στον Σίγκμουντ Φρόιντ και στον C.S. Λιούις, δημιουργό των «Xρονικών της Νάρνια».

Στην ταινία παρακολουθούμε μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στον Σίγκμουντ Φρόιντ και στον C.S. Λιούις, δημιουργό των «Xρονικών της Νάρνια». Οι δύο άνδρες συναντιούνται στο γραφείο του πρώτου, σε μια κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας και συζητούν σχηματικά περί Θεού και Ανθρώπων. Το θέαμα έχει εμφανείς θεατρικές καταβολές, ενώ ο Χόπκινς βρίσκει στο πεντάλεπτο τη μανιέρα του χαρακτήρα κι από εκείνο το σημείο κι έπειτα επιδίδεται σε μια σειρά από ανακυκλούμενα τικ και επαναλαμβανόμενα επιφωνήματα – μια σπάνια ερμηνευτική αστοχία από τον μεγάλο ηθοποιό.

Το Medium της Χριστίνας Ιωακειμίδη είναι μια ταινία διάθεσης και όχι πλοκής. Ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα σε μια διαδρομή ερωτικής αφύπνισης στην αυγουστιάτικη Αθήνα.

Στο Book of Solutions ο Μισέλ Γκοντρί γυρίζει μια αυτοναφορική ταινία που σώζεται μερικώς από το χιούμορ της και την ευγενή φυσιογνωμία του Πιερ Νινέ, ενώ τίποτα δεν σώζει το Winnie the Pooh: Blood and Honey II, παρά την εμφανή αύξηση του προϋπολογισμού της παραγωγής.

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται πολύ ούτε με το Northern Comfort, μια άνευρη κωμωδία από τον δημιουργό της έκτακτης σάτιρας Under the Tree.

Οι φαν του ισπανόφωνου θρίλερ θα ξεγελάσουν κάπως την πείνα τους με το αργεντίνικο La Extorsion, ενώ εκείνοι του αγγλόφωνου με το Sleeping Dogs, για το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική προβολή.

Τέλος, κυκλοφορεί και το ντοκιμαντέρ Avant-Drag.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM