Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Ταινία της εβδομάδας είναι το «IF» του Τζον Κραζίνσκι.
0

Με τα συνολικά εισιτήρια τετραημέρου να πέφτουν όλο και πιο συχνά κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 50 χιλιάδων εισιτηρίων, θα έλεγες ότι οι κινηματογράφοι έχουν δει και καλύτερες μέρες.

Ευτυχώς την επόμενη εβδομάδα Λάνθιμος και Furiosa θα δώσουν την απαραίτητη ένεση στα ταμεία. Στο μεταξύ, την τρέχουσα κυκλοφορεί στις αίθουσες ακόμα ένας αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμός από νέους τίτλους.

Ταινία της εβδομάδας, τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι το IF του Τζον Κραζίνσκι. Ο τελευταίος εξαργύρωσε τη λευκή επιταγή που πήρε από το στούντιο ως επιβράβευση για το A Quiet Place, με μια παιδική φαντασία που δανείζεται pixarικά μοτίβα και ποντάρει περισσότερα στην καλή της διάθεση, παρά στην έμπνευσή της. Δεν είναι κακή επιλογή για το οικογενειακό κοινό πάντως και μάλλον την προτιμούμε από την άλλη μεγάλη πρεμιέρα της εβδομάδας, το Freud’s Last Session.

Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Στην ταινία «Freud’s Last Session» παρακολουθούμε μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στον Σίγκμουντ Φρόιντ και στον C.S. Λιούις, δημιουργό των «Xρονικών της Νάρνια».

Στην ταινία παρακολουθούμε μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στον Σίγκμουντ Φρόιντ και στον C.S. Λιούις, δημιουργό των «Xρονικών της Νάρνια». Οι δύο άνδρες συναντιούνται στο γραφείο του πρώτου, σε μια κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας και συζητούν σχηματικά περί Θεού και Ανθρώπων. Το θέαμα έχει εμφανείς θεατρικές καταβολές, ενώ ο Χόπκινς βρίσκει στο πεντάλεπτο τη μανιέρα του χαρακτήρα κι από εκείνο το σημείο κι έπειτα επιδίδεται σε μια σειρά από ανακυκλούμενα τικ και επαναλαμβανόμενα επιφωνήματα – μια σπάνια ερμηνευτική αστοχία από τον μεγάλο ηθοποιό.

Το Medium της Χριστίνας Ιωακειμίδη είναι μια ταινία διάθεσης και όχι πλοκής. Ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα σε μια διαδρομή ερωτικής αφύπνισης στην αυγουστιάτικη Αθήνα.

Στο Book of Solutions ο Μισέλ Γκοντρί γυρίζει μια αυτοναφορική ταινία που σώζεται μερικώς από το χιούμορ της και την ευγενή φυσιογνωμία του Πιερ Νινέ, ενώ τίποτα δεν σώζει το Winnie the Pooh: Blood and Honey II, παρά την εμφανή αύξηση του προϋπολογισμού της παραγωγής.

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται πολύ ούτε με το Northern Comfort, μια άνευρη κωμωδία από τον δημιουργό της έκτακτης σάτιρας Under the Tree.

Οι φαν του ισπανόφωνου θρίλερ θα ξεγελάσουν κάπως την πείνα τους με το αργεντίνικο La Extorsion, ενώ εκείνοι του αγγλόφωνου με το Sleeping Dogs, για το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική προβολή.

Τέλος, κυκλοφορεί και το ντοκιμαντέρ Avant-Drag.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM
ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM