NATO: «Δεν είναι αργά για να κερδίσει η Ουκρανία, η ισχυρότερη υποστήριξη είναι καθοδόν»

NATO: «Δεν είναι αργά για να κερδίσει η Ουκρανία, η ισχυρότερη υποστήριξη είναι καθοδόν» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Νέο μήνυμα για ισχυρότερη υποστήριξη στην Ουκρανία απέστειλε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας πως «δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία».

Σε σημερινές του δηλώσεις κατά τη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων στο Βερολίνο για τις διατλαντικές σχέσεις, ο Γενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να βγει νικήτρια η Ουκρανία από τον πόλεμο με την Ρωσία, αν η Δύση τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει και στείλει περισσότερα όπλα στο μέτωπο.

«Τους τελευταίους μήνες, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν παρείχαν την υποστήριξη. Όμως δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία, καθώς ισχυρότερη υποστήριξη είναι καθοδόν. Είναι πλέον δική μας ευθύνη να μετατρέψουμε τις δεσμεύσεις (που πρόσφατα έδωσαν οι Δυτικοί, σ.σ.) σε πραγματικές παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών, και να το πράξουμε γρήγορα», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, χαιρέτισε την έγκριση του Κογκρέσου για το μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, πακέτο ύψους άνω των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και για τις δεσμεύσεις για τον ίδιο σκοπό που αναλήφθηκαν από άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Στις δηλώσεις του ωστόσο δεν δίστασε να επικρίνει την Κίνα, κατηγορώντας την πως «υποστηρίζει την πολεμική οικονομία της Ρωσίας με τεχνολογίες αιχμής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή πυραύλων, αρμάτων μάχης και αεροπλάνων».

«Η Κίνα δηλώνει ότι θέλει να διατηρεί καλές σχέσεις με τη Δύση. Ταυτόχρονα, το Πεκίνο συνεχίζει να τροφοδοτεί τη μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν μπορούν να έχουν και το βούτυρο και τα χρήματα για το βούτυρο», τόνισε. Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία και η Κίνα έχουν κατά παράδοση στενές οικονομικές σχέσεις. Συγκεκριμένα οι γερμανικές εταιρίες επενδύουν μεγάλα ποσά στην Κίνα και εξάγουν σε μεγάλο βαθμό εμπορεύματα προς τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM