Ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσαν Ινδία και Βρετανία υπό τον φόβο σύρραξης Ισραήλ - Ιράν

Ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσαν Ινδία και Βρετανία υπό τον φόβο σύρραξης Ισραήλ - Ιράν Facebook Twitter
ωτ. αρχείου: EPA
0

Μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσαν η Ινδία και η Βρετανία, υπό τον φόβο μιας ευρύτερης σύρραξης στη Μέση Ανατολή και αντιποίνων της Τεχεράνης για τον ισραηλινό βομβαρδισμό της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό. 

Η Βρετανία συνέστησε στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη λόγω της «πιθανότητας επίθεσης στο ισραηλινό έδαφος από το Ιράν». Στην τελευταία ενημέρωσή του, το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει να μην πραγματοποιηθούν «όλα τα ταξίδια» στο βόρειο Ισραήλ, τη Γάζα, τις περιοχές κοντά στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη - εξαιρουμένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Συνιστά επίσης να μην πραγματοποιηθούν «όλα τα ταξίδια εκτός από τα απαραίτητα» στο υπόλοιπο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ανταποκρινόμενη στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τελ Αβίβ και Τεχεράνης, η Ινδία εφάρμοσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πολίτες της που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ιράν και το Ισραήλ. 

«Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, συνιστάται σε όλους τους Ινδούς να μην ταξιδέψουν στο Ιράν ή το Ισραήλ μέχρι νεωτέρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ινδίας. «Όλοι όσοι διαμένουν επί του παρόντος στο Ιράν ή το Ισραήλ καλούνται να επικοινωνήσουν με τις ινδικές πρεσβείες εκεί και να εγγραφούν. Τους παροτρύνεται επίσης να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή για την ασφάλειά τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Ιράν έχει υποσχεθεί αντίποινα για την ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του στη Δαμασκό την περασμένη Δευτέρα. Από την αεροπορική επιδρομή της 1ης Απριλίου σκοτώθηκε -μεταξύ άλλων- ο Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχέντι, ανώτερος διοικητής των επίλεκτων Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν.  Το χτύπημα ήταν μέρος ενός μοτίβου κλιμάκωσης των ισραηλινών επιθέσεων στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν συχνά ως στόχο αποθήκες, φορτηγά και αεροδρόμια και ο δηλωμένος στόχος του Ισραήλ γι' αυτές είναι η υποβάθμιση του διακρατικού δικτύου εφοδιασμού του Ιράν για τη Χεζμπολάχ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μου Ντενγκ: Ο πυγμαίος ιπποπόταμος της Ταϊλάνδης έγινε ενός και χιλιάδες γιόρτασαν τα γενέθλια της 

Διεθνή / Μου Ντενγκ: Ο πυγμαίος ιπποπόταμος της Ταϊλάνδης έγινε ενός και χιλιάδες γιόρτασαν τα γενέθλια της 

Το αξιολάτρευτο ζώο - φαινόμενο των social media απόλαυσε τα γενέθλιά του με τούρτα φρούτων, φανατικούς θαυμαστές και μια φαντασμαγορική γιορτή στον ζωολογικό κήπο Khao Kheow
LIFO NEWSROOM
Η Moët στη δίνη εργασιακών σκανδάλων: Μοιάζει με «παλιομοδίτικη βασιλική αυλή μισογύνηδων»

Διεθνή / Η Moët στη δίνη εργασιακών σκανδάλων: Μοιάζει με «παλιομοδίτικη βασιλική αυλή μισογύνηδων»

Η Moët Hennessy είναι αντιμέτωπη με την αγωγή της Μαρίας Γκασπάροβιτς που ξεδίπλωσε ντόμινο αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις λόγω φύλου και άδικες απολύσεις 
LIFO NEWSROOM
Οι 200 συμφωνίες του Τραμπ έγιναν τρεις – Ποιες χώρες πλησιάζουν, τι σημαίνει για την ΕΕ

Διεθνή / Οι 200 συμφωνίες του Τραμπ έγιναν τρεις – Ποιες χώρες πλησιάζουν, τι σημαίνει για την ΕΕ

Παρά την προεκλογική υπόσχεση για εμπορικές συμφωνίες με όλο τον κόσμο, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υπογράψει μόνο τρεις. Πιο κοντά σε συμφωνία οι ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την απειλή δασμών-μαμούθ.
LIFO NEWSROOM
Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Ελλάδα / Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Το Eternity C, ελληνόκτητο πλοίο υπό λιβεριανή σημαία, είχε δεχθεί επίθεση τη Δευτέρα από πλωτά drones και ρουκέτες και βυθίστηκε λίγες ώρες αργότερα
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της πρωθυπουργίας του

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της πρωθυπουργίας του

Ο Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός της Ισπανίας, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς και πολιτικές προκλήσεις, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει την εξουσία του εν μέσω εσωτερικών και διεθνών πιέσεων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη καλείται να δημιουργήσει αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων σε περίπτωση νέας πανδημίας ή εισβολής

Διεθνή / Σχέδιο για δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων, φαρμάκων και γεννητριών, υπό τον φόβο νέας πανδημίας στην Ευρώπη

«Γνωρίζουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε… διακοπές ρεύματος, ακραία καιρικά φαινόμενα και μεταδοτικές ασθένειες. Αυτοί δεν είναι πια μακρινοί κίνδυνοι»
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι New York Times υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Ζοχράν Μαμντάνι;

Διεθνή / Γιατί οι New York Times υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Ζοχράν Μαμντάνι;

Με μια σειρά άρθρων γνώμης, ένα κύριο άρθρο και ένα «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ, οι New York Times μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε σταυροφορία εναντίον του Μαμντάνι, σύμφωνα με την πρώην αρχισυντάκτρια της εφημερίδας και νυν συνεργάτρια του Guardian, Μάργκαρετ Σάλιβαν.
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM
Ψήφος δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Διεθνή / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας - Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει σπάνια ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στο φως τη δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή των πολιτικών της ΕΕ και ζητήματα διαφάνειας στη διακυβέρνηση
LIFO NEWSROOM