LIVE!

ΗΠΑ: «Ο Νετανιάχου υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στον Τζο Μπάιντεν», υποστηρίζει γερουσιαστής

ΗΠΑ: «Ο Νετανιάχου υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στον Τζο Μπάιντεν», υποστηρίζει γερουσιαστής Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα δέχεται πλήθος επικρίσεων, σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς αλλά και του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, ο γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν επέκρινε με οξύτητα την πολιτική του Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή αλλά και τη συμπεριφορά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο Νετανιάχου συνεχίζει ουσιαστικά, ξέρετε, να υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στον πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κι εμείς στέλνουμε κι άλλες βόμβες. Είναι παράλογο. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί έναντι της Χαμάς, αλλά η διμερής εταιρική σχέση «πρέπει να είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας, όχι μονομερής λευκή επιταγή με χρήματα του αμερικανού φορολογούμενου» συνέχισε, επιμένοντας πως πρέπει να διατυπωθούν σαφείς απαιτήσεις και μια από αυτές είναι η διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρέπει «να πούμε πως βάζουμε προϋποθέσεις: μην αφήνετε κόσμο να λιμοκτονεί. Ο πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να προχωρήσει σε πράξεις μετά τις πρόσφατες επικριτικές τοποθετήσεις του για τον τρόπο που διεξάγεται η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση», συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας πως η ισραηλινή κυβέρνηση εμποδίζει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα η πίεση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ προς τον πρόεδρο προκειμένου να χειριστεί αλλιώς το Ισραήλ εντείνεται. Ωστόσο η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν κατονόμασε, αποκάλυψε πως η Ουάσιγκτον πρόσφατα ενέκρινε «σιωπηρά» παραδόσεις βομβών και προηγμένων μαχητικών στον ισραηλινό στρατό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Οι παλαιστινιακές φατρίες συμφώνησαν στη δημιουργία προσωρινής διοίκησης τεχνοκρατών στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, ενώ η σύζυγος του Μαρουάν Μπαργκούτι απηύθυνε έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωσή του
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Η Γαλλία αντιμετωπίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, με τον Μακρόν να παλεύει να διατηρήσει σταθερότητα - Το συνταξιοδοτικό πάγωσε, το έλλειμμα εκτοξεύεται και η Ευρώπη ανησυχεί για την «παράλυση» του Παρισιού
LIFO NEWSROOM
Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Η Αργεντινή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του προέδρου Μιλέι και θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ και το πέσο
LIFO NEWSROOM
Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Ο Joshua Wander, ιδρυτής της 777 Partners, κατηγορείται για απάτη 500 εκατ. δολαρίων, πλαστά έγγραφα και ψεύτικες επενδύσεις - Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ως τα Boeing, η αυτοκρατορία του κατέρρευσε φανερώνοντας ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα των τελευταίων ετών
LIFO NEWSROOM
Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM