Ποινή φυλάκισης 19 ετών αντιμετωπίζει ο «βιαστής του Tinder» που κατέστρεψε 17 ζωές

Ποινή φυλάκισης 19 ετών αντιμετωπίζει ο «βιαστής του Tinder» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Φυλάκιση 19 ετών ζήτησε εισαγγελέας του Παρισίου να επιβληθεί στον «βιαστή του Tinder», ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε ή επιτέθηκε σεξουαλικά σε 17 γυναίκες το διάστημα από το 2014 μέχρι 2016. 

Πρόκειται για μια πολύ «σοβαρή» ποινή, με το μέγιστο που προβλέπεται να ανέρχεται σε 20 χρόνια, για εκείνον που «κατέστρεψε 17 ζωές», επισήμανε ο γενικός εισαγγελέας Φιλίπ Κουρογιέ αναφερόμενος στον αποκαλούμενο ως «βιαστή του Τinder». 

Η ποινή αυτή δικαιολογείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από τον αριθμό των θυμάτων που παρέσυρε στο σπίτι του αυτός ο φωτογράφος, ηλικίας 38 ετών σήμερα, μέσω site γνωριμιών και την «επικινδυνότητα» αυτού του «εγωκεντρικού ανικανοποίητου κυνηγού», ο οποίος αμφισβήτησε όλα τα γεγονότα. 

Μπροστά στις ενάγουσες που ήρθαν να καταθέσουν με τις «πληγές τους ακόμα ανοικτές», ο κατηγορούμενος Σαλίμ Μπεραντά παρέμεινε «άκαμπτος», «έχοντας οχυρωθεί στο τσιμεντένιο καταφύγιο της άρνησής του», κατήγγειλε ο γενικός εισαγγελέας. 

Ο κατηγορούμενος, που πρότεινε συνεδρίες φωτογραφίας στο στούντιό του, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι του, υποστήριξε ότι όλες αυτές οι σχέσεις ήταν συναινετικές. Οι ενάγουσες, ηλικίας περίπου 20 ετών οι περισσότερες εκείνη την εποχή, προσέρχονταν καθημερινά στο δικαστήριο για να καταθέσουν, από την έναρξη της δίκης τη Δευτέρα. 

Ήταν παρούσες σήμερα στη δικαστική αίθουσα, ενώ ο εισαγγελέας επανερχόταν στην ιστορία κάθε μιας για να περιγράψει τον τρόπο δράσης, σχεδόν ολόιδιο, του κατηγορουμένου, ο οποίος ήρθε από το Μαρόκο στη Γαλλία σε ηλικία 20 ετών. «Είναι επικίνδυνος», διότι «δεν έχει καμία ικανότητα ενδοσκόπησης», πρόσθεσε ο εισαγγελέας, υπενθυμίζοντας πως έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του σε μια άλλη υπόθεση για παρόμοια γεγονότα. «Πώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αλλάξει συμπεριφορά… Δεν παραδέχεται τίποτα». 

Η ετυμηγορία αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM