Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει κυρώσεις σε 33 άτομα για τον θάνατο του Ναβάλνι

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει κυρώσεις σε 33 άτομα για τον θάνατο του Ναβάλνι Facebook Twitter
Αλεξέι Ναβάλνι /Φωτ: ΑΠΕ
0

Σε ισχύ τέθηκαν σήμερα οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 33 άτομα, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων δικαστών, αξιωματούχων των φυλακών και δύο ρωσικών σωφρονιστικών αποικιών για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Είναι οι πρώτες κυρώσεις της ΕΕ μετά τον θάνατο του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι Ναβάλνι στις 16 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ αυτών που στοχοποιήθηκαν από τις κυρώσεις είναι ο διευθυντής της αποικίας κρατουμένων ΙΚ-2, που βρίσκεται στη Σιβηρία όπου ο Ναβάλνι εξέτιε την ποινή του και στην οποία πέθανε, όπως και ο γιατρός της φυλακής Αλεξέι Βασίλιεβιτς Λισιούκ.

Σύμφωνα με τις κυρώσεις που δημοσιεύθηκαν στο Επίσημο Περιοδικό της ΕΕ, ένα μητρώο των νόμων της ΕΕ, τα άτομα αυτά, στοχοποιήθηκαν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την αμέλεια που έδειξαν για την υγεία του Ναβάλνι στην ρωσική φυλακή. Η επιβολή των κυρώσεων έγινε μετά την σκηνοθετημένη, όπως χαρακτηρίστηκε από την Δύση, επανεκλογή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ναβάλνι, η πιο γνωστή προσωπικότητα της ρωσικής αντιπολίτευσης, ήταν σφοδρός επικριτής του Πούτιν. Οι συνθήκες του θανάτου του στη σωφρονιστική αποικία της Σιβηρίας παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Πολλοί επικριτές του Πούτιν και δυτικές χώρες θεωρούν το Κρεμλίνο υπεύθυνο για τον θάνατο του.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM