Οι Τούρκοι των Bayraktar δοκίμασαν υπερηχητικό πύραυλο και πανηγυρίζουν

Οι Τούρκοι των Bayraktar δοκίμασαν υπερηχητικό πύραυλο και πανηγυρίζουν Facebook Twitter
φωτ.: Baykar
0

Το μαχητικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) της Τουρκίας, κλάσης Bayraktar AKINCI, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμή βολής υπερηχητικού πυραύλου UAV-122, ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί η εταιρεία Baykar. 

H τουρκική εταιρεία κατασκευής drone, Baykar, διευθυντής της οποίας είναι ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ και στο ΔΣ της οποίας είναι ο αδερφός του Σελτσούκ και γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε στο X σχετικά με το θέμα του υπερηχητικού πυραύλου και δημοσίευσε πλάνα από τη δοκιμή βολής.

O πύραυλος UAV-122, ο οποίος όπως αναφέρει η Baykar, έχει αναπτυχθεί από την τουρκική Roketsan, έχει υψηλή ακρίβεια, ταχεία υποστήριξη ισχύος πυρός, επιλογές τροχιάς χαμηλού/μεγάλου υψόμετρου και υψηλή ευελιξία.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Baykar, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, μοιράστηκε τα πλάνα των δοκιμαστικών βολών του στον λογαριασμό του στο X υπό τον τίτλο «Χρυσή Εποχή της Τουρκικής Αεροπορίας».

Ο Μουράτ Ικιντζί, γενικός διευθυντής της Roketsan, δήλωσε επίσης στο X: «Προοδεύουμε περήφανα στο μονοπάτι που χαράσσεται με την εθνική μας τεχνολογία» και συμπλήρωσε: «Ο πύραυλός μας UAV-122 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμή βολής που διεξήχθη από το UAV AKINCI. Συγχαίρω όλους τους εμπλεκόμενους».

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Τούρκος πρόεδρος απειλούσε την Ελλάδα, ότι αν συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά στο Αιγαίο, ο βαλλιστικός τους πύραυλος που ονομάστηκε Tayfun, θα έχει εμβέλεια βολής που θα περιλαμβάνει και την Αθήνα: «η Ελλάδα φοβάται τις ρουκέτες μας. Λένε ότι οι ρουκέτες TAYFUN θα χτυπήσουν την Αθήνα, θα το κάνουν, εκτός αν κάτσουν ήσυχα». Μάλιστα, έναν μήνα νωρίτερα από αυτή τη δήλωση είχε πει: «Οι δοκιμές του Tayfun, τρέλαναν την Ελλάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πυραυλική τεχνολογία και θα αυξήσουμε ο εύρος ακτίνας της. Φυσικά και οι Έλληνες ανησυχούν, φτάνουμε την Αθήνα».

Με πληροφορίες Baykar, Roketsan

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM