No.1

Πέφτει συνεχώς η Μέρκελ

Πέφτει συνεχώς η Μέρκελ Facebook Twitter
0

Πτωτικές τάσεις για το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ καταγράφει δημοσκόπηση του ερευνητικού ινστιτούτου Emnid, δείχνοντας ότι το CDU προηγείται μεν αλλά με μόλις δύο μονάδες των Σοσιαλδημοκρατών του Γκάμπριελ. Συγκεκριμένα, το CDU (μαζί με το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών)  χάνει τρείς μονάδες και βρίσκεται στο 32%, οι Σοσιαλδημοκράτες ανεβαίνουν κατά μια μονάδα και βρίσκονται στο 30% ενώ ακολουθούν ως τρίτο κόμμα οι Πράσινοι με 12%. Αμέσως μετά βρίσκεται το Κόμμα των Πειρατών με 11%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό με το CDU, αύξησαν τα ποσοστά τους κατά μία μονάδα και έφτασαν το 6%. Το Αριστερό Κόμμα Die Linke παρέμεινε σταθερό στο 6%. Η έρευνα έγινε από τις 18 έως τις 23 Μαΐου, σε συνολικά 2.248 άτομα.

Η διαφορά μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών έχει μειωθεί από οκτώ μονάδες σε δύο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή που καταγράφεται μέσα σε μία εβδομάδα στην πρόθεση ψήφου των Γερμανών εδώ και επτά χρόνια.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν δίνει πλειοψηφία και αν τα πράγματα παρέμεναν έτσι, θα χρειαζόταν ένας μεγάλος συνασπισμός για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Η αναπληρωτής πρόεδρος του CDU, Annette Schavan, δήλωσε ότι παρά την πτώση των ποσοστών, ένα αποτέλεσμα άνω του 40% είναι δυνατό, τονίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια στιγμιαία τάση.  


Από την άλλη πλευρά, ο πιθανός υποψήφιος καγκελάριος του SPD Peer Steinbrueck θεωρεί ότι η πτώση των ποσοστών των αντιπάλων ήρθε από την αυξανόμενη πίεση και την κακή πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM