Δήμος Αθηναίων: Η εφαρμογή AthensTrees για να βλέπετε όλες τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη

Δήμος Αθηναίων: «Πράσινη» εφαρμογή με διαδραστικό χάρτη για τις δενδροφυτεύσεις στην πόλη Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι πολίτες της Αθήνας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλες τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη, μέσα από έναν «πράσινο» χάρτη.

Η νέα εφαρμογή του δήμου Αθηναίων «AthensTrees», βοηθά όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται, να παρακολουθούν όλες τις νέες δενδροφυτεύσεις, τον αριθμό τους, το είδος των δένδρων που φυτεύονται αλλά και τα ακριβή σημεία τους, μέσω ενός διαδραστικού χάρτη που δημιούργησε η ΔΑΕΜ. Για τη νέα αυτή εφαρμογή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας αναφέρει πως «το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που συνυπογράψαμε με τους πολίτες της Αθήνας έχει ενεργοποιηθεί. Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Δενδροφυτεύσεων της ΔΑΕΜ Α.Ε. συμβάλει στην υλοποίηση του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής για μία πράσινη, βιώσιμη και οικολογική Αθήνα.

«Ήδη η Διεύθυνση Πρασίνου έχει τοποθετήσει πάνω από 1000 δένδρα από την αρχή του έτους. Δίνοντας προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες, στοχεύουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε μια σύγχρονη μητρόπολη για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες», τονίζει χαρακτηριστικά. Η υλοποίηση της «πράσινης» εφαρμογής AthensTrees, πραγματοποιήθηκε από την ΔΑΕΜ Α.Ε. σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργο Αποστολόπουλο.

«Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή κάθε δημότης της Αθήνας γίνεται κοινωνός της προσπάθειας για μία πιο πράσινη πόλη. Από σήμερα προσφέρουμε νέες δυνατότητες σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που επιθυμούν μία πράσινη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», αναφέρει από τη μεριά του ο κ. Αποστολόπουλος.

Δήμος Αθηναίων: «Πράσινη» εφαρμογή με διαδραστικό χάρτη για τις δενδροφυτεύσεις στην πόλη Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ το Σάββατο λόγω στάσης εργασίας

Ελλάδα / Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ το Σάββατο λόγω στάσης εργασίας

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες προχωρούν στην κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για την «αδράνεια και τις ασυνεπείς δημόσιες τοποθετήσεις» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗ

Ελλάδα / Καταγγελία για ομοφοβία στη Θεσσαλονίκη - Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου έκανε παρατήρηση σε άνδρα που φορούσε crop top

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στη Θεσσαλονίκη ισχυρίστηκε πως θα προέβαινε σε ανάλογη συμπεριφορά, ανεξαρτήτως συμπεριφοράς ή σεξουαλικού προσανατολισμού
LIFO NEWSROOM