46 ώρες χρειάζεται η Ελλάδα για να περάσει από το ευρώ στη δραχμή

46 ώρες χρειάζεται η Ελλάδα για να περάσει από το ευρώ στη δραχμή Facebook Twitter
0

Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg βασισμένο στις προβλέψεις των αναλυτών, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες ώρες να περάσει από το ευρώ στη δραχμή.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να έχει ένα πολύ μικρό χρονικό «παράθυρο» για να διαχειριστεί μία έξοδο.

Όλα θα γίνουν από τη στιγμή που που θα κλείσει η Νέα Υόρκη και οι αγορές στις ΗΠΑ, δηλαδή αργά βράδυ της Παρασκευής, μέχρι την στιγμή που στην Ασία και τον Ειρηνικό θα ανοίξουν ξανά οι μεγάλες αγορές το πρωί της Δευτέρας.Ένας χρονικός ορίζοντας που δεν ξεπερνά τα δύο 24ωρα.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου στηρίζεται στα λεγόμενα 21 οικονομολόγων, αναλυτών και ακαδημαϊκών για το πώς φαντάζονται μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Σε αυτές τις 46 ώρες, η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί την ένταση που θα ξεσπάσει στους δρόμους, να αντιμετωπίσει μία πιθανή εσωτερική χρεοκοπία, να σχεδιάσει ταχύτατα το νέο νόμισμα και την μετάβαση σε αυτό και να ανακεφαλαιοποιήσει εκ νέου τις τράπεζες. Επιπλέον θα πρέπει να βρει έναν βιώσιμο τρόπο ώστε να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, μετά την διακοπή της «τροφοδοσίας» από τους δανειστές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέγεθος και το πολιτικό κόστος των παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε πτώση οποιαδήποτε κυβέρνηση, σε μία χώρα που ήδη δύο φορές από το 2010 «διασώθηκε» από την χρεοκοπία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM