ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον Τσίπρα μετά την απόφαση του συνεδρίου

Το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον Τσίπρα μετά την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

«Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα» είναι το σχόλιο από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού μετά τη λήξη των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχόλιο αυτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  έρχεται από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο των όσων συνέβησαν από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, οπότε και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου με αρκετούς να σχολιάζουν ότι η απόφαση του συνεδρίου να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στον Στέφανο Κασσελάκη αποτελεί σαφή ήττα για τον «παλιό ΣΥΡΙΖΑ» και την πλευρά Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι το κείμενο της πολιτικής απόφασης, μετά την υποψηφιότητα Γεροβασίλη, την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου αλλά και την πρόταση Φάμελλου, Τσίπρα και Παππά να μην γίνουν εκλογές  αναφέρει ότι «Tο κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι «το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας.

»Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη είχε ζητήσει από τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει εκ νέου στα μέλη για ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Η κίνησή Τσίπρα να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο παρά να παρέμβει μέσω ανάρτησης δύο ώρες πριν την έναρξη των εργασιών επικρίθηκε από αρκετούς από το βήμα του συνεδρίου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM