Κορινθία: Επιχείρηση της αστυνομίας στο λαγούμι όπου ζουν οι παλαιοχριστιανοί

Κορινθία: Επιχείρηση της αστυνομίας στο λαγούμι όπου ζουν οι παλαιοχριστιανοί Facebook Twitter
Φωτ.: korinthostv
0

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών, στο λαγούμι όπου ζει η οικογένεια παλαιοχριστιανών στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας. 

Στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης βρίσκονται εκεί, προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας που ζει σε λαγούμι, έπειτα από σχετική εισαγγελική εντολή. 

Παράλληλα, χθες υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να απομακρυνθούν τα ανήλικα παιδιά που ζουν στη συγκεκριμένη κοινότητα. Επίσης, η εισαγγελία Κορίνθου έχει ζητήσει να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις των παιδιών, να διαπιστωθεί αν αυτά που είναι κάτω των 16 ετών πηγαίνουν στο σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφούν οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Σημειώνεται πως τα τέσσερα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Όταν ρωτήθηκε για αυτό, ο πατέρας τους απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Αστυνομικοί απομάκρυναν από το λαγούμι τα παιδιά, μετά την εισαγγελική εντολή, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών.  

Πώς αποκαλύφθηκε η κοινότητα των παλαιοχριστιανών

Ο τρόπος που ζει αυτή η οικογένεια στην Κορινθία- τα μέλη της οποίας αυτοπροσδιορίζονται ως παλαιοχριστιανοί- αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, για άλλο λόγο.

Η καταγγελία ήταν σε βάρος του πατέρα της οικογένειας, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν εκεί, δέχθηκαν επίθεση από μέλη της οικογένειας. Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε στο 30 μέτρων λαγούμι όπλα, σφαίρες, αυτοσχέδια τόξα και βέλη. 

Η οικογένεια ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό, σε λαγούμι. «Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», είπε μέλος της κοινότητας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM