LIVE!

Μπάιντεν: Θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων που προβλέπει βοήθεια μόνο στο Ισραήλ

Μπάιντεν: Θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων που προβλέπει βοήθεια μόνο στο Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Αποφασισμένη να ασκήσει βέτο είναι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν σε ενδεχόμενο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων που περιλαμβάνει αποκλειστική βοήθεια στο Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ασκεί πιέσεις για ένα ευρύτερο πακέτο χρηματοδότησης που θα περιλαμβάνει -εκτός από το Ισραήλ- την Ουκρανία, την ασφάλεια των συνόρων και άλλα θέματα.

«Η κυβέρνηση ενθαρρύνει σθεναρά και τα δύο σώματα του Κογκρέσου να απορρίψουν αυτό το πολιτικό τέχνασμα και αντ’ αυτού να στείλουν στο γραφείο του προέδρου γρήγορα» το κείμενο που παρουσιάστηκε προχθές Κυριακή στη Γερουσία, ανέφερε η υπηρεσία προϋπολογισμού (OMB) του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για νομοσχέδιο καρπό πολύμηνων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς στη Γερουσία. Το εν λόγω σχέδιο νόμου προβλέπει να διατεθούν δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια των συνόρων, για να υποστηριχθεί η Ουκρανία, για να υποστηριχθεί το Ισραήλ, για τη δράση της CENTCOM και τις επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και για να υποστηριχθούν εταίροι των ΗΠΑ στον «Ινδοειρηνικό».

Την ίδια ώρα όμως, ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων  σκοπεύουν να το απορρίψουν και στη θέση του να προωθήσουν αντίστοιχο νομοσχέδιο που θα εγγυάται τη χορήγηση βοήθειας μόνο στο Ισραήλ. Να σημειωθεί πως η Βουλή είχε ήδη περάσει τέτοιο νομοσχέδιο τον Νοέμβριο, που δεν τέθηκε καν σε συζήτηση στη Γερουσία, καθώς γινόταν προσπάθεια να εγκριθεί προηγούμενη πρόταση για συνολικό πακέτο χρηματοδοτήσεων.

Στη γραμμή να ενισχυθεί μόνο το Ισραήλ και να μην αποσταλεί πρόσθετη αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία είναι και ο Ντόναλντ Τραμπ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM