ΗΠΑ: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 50 νεκροί Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

Χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας. Οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, υπάρχουν προβλήματα με τις αεροπορικές μεταφορές, σχολεία έκλεισαν, ενώ πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Μόνο στο Όρεγκον χθες το βράδυ, 75.000 άνθρωποι δεν είχαν ρεύμα και ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, χιλιάδες Αμερικανοί έλαβαν προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με το Flightaware, 1.100 αμερικανικές πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 8.000 είχαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ το κύμα ψύχους αναμένεται να διατηρηθεί σε ορισμένες περιοχές όπως στο κέντρο της χώρας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 50 νεκροί Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Στην πολιτεία του Τενεσί, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 14 θανάτους λόγω της κακοκαιρίας. Στην Πενσιλβάνια, την Τρίτη σκοτώθηκαν πέντε γυναίκες σε δυστύχημα με ημιρυμουλκούμενο όχημα σε αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 50 νεκροί Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Επίσης, στο Κεντάκι καταγράφηκαν πέντε θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη Άντι Μπεσίαρ, ενώ την Τετάρτη στο Όρεγκον τρεις άνθρωποι πέθαναν από ηλεκτροπληξία όταν εναέρια γραμμή μεταφοράς ενέργειας έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους στη διάρκεια χιονοθύελλας, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Πόρτλαντ. Θάνατοι λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν επίσης στο Ιλινόι, στο Κάνσας, στο Νιου Χάμσαϊρ, στη Νέα Υόρκη, στο Ουισκόνσιν και στην Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM