Μουράτ Κουρούμ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη- Αντίπαλος του Ιμάμογλου

Ο Μουράτ Κουρούμ αντίπαλος του Εκρέμ Ιμάμογλου για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Facebook Twitter
Ο Μουράτ Κουρούμ - Φωτ.: Instagram
0

Ο Μουράτ Κουρούμ- πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας- θα είναι ο αντίπαλος του Εκρέμ Ιμάμογλου για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου με τον Μουράτ Κουρούμ. Σήμερα, σε κομματική συγκέντρωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τους υποψηφίους για 11 μητροπολιτικούς δήμους και για 15 πρωτεύουσες νομών. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και η υποψηφιότητα του Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος θα είναι αντίπαλος του νυν δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Μουράτ Κουρούμ είναι 48 ετών, βουλευτής Κωνσταντινούπολης και μηχανικός. Ήταν υπουργός από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2023 στην προηγούμενη κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Σέλτσουκ. Μεταξύ 1999 και 2005, εργάστηκε ως μηχανικός στον τομέα των κατασκευών, ενώ από το 2006 έως το 2018 υπηρέτησε από διάφορες επιτελικές θέσεις στην κρατική Διεύθυνση Κοινωνικής Στεγαστικής.

Ως υπουργός Πολεοδομίας, πιστώνεται ότι το πρόγραμμα ταχείας ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς της 6η Φεβρουαρίου στην ανατολική Τουρκία. Μάλιστα, η εμπειρία του στην ανοικοδόμηση αστικών περιοχών και τα προγράμματα αστικής ανάπλασης αναμένεται να είναι αυτά που θα προβάλλει το AKP ως «όπλα» του Μουράτ Κουρούμ, για τη θωράκιση της Κωνσταντινούπολης, καθώς οι σεισμολόγοι προβλέπουν μεγάλο σεισμό στην περιοχή.

Ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου θα είναι υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHΡ) στην Κωνσταντινούπολη.

Να σημειωθεί πως οι δημοτικές εκλογές αποτελούν πολιτικό στοίχημα για τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς η Κωνσταντινούπολη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων θεωρείται το «κλειδί» της εξουσίας για ολόκληρη τη χώρα. Υπενθυμίζεται πως και ο ίδιος ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε το 1994 την ανοδική του πορεία προς την κορυφή του τουρκικού πολιτικού συστήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM