Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Πόρτλαντ- Αποκολλήθηκε παράθυρο μετά την απογείωση

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Πόρτλαντ- «Έσπασε παράθυρο» μετά την απογείωση Facebook Twitter
0

Πτήση της Alaska Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ, καθώς το πλήρωμα ανέφερε πρόβλημα με τη συμπίεση, ενώ επιβάτης δήλωσε πως ένα παράθυρο «αποκολλήθηκε» λίγο μετά την απογείωση. 

Το αεροπλάνο επέστρεψε στο διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ και έκανε αναγκαστική προσγείωση το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα). Το πλήρωμα ανέφερε ότι υπήρχε κάποιο «ζήτημα με τη συμπίεση», σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).  

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, με 171 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Διερευνούμε τι συνέβη», ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, για την πτήση που είχε προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια. 

Σύμφωνα με το FilightAware, το αεροπλάνο έμεινε στον αέρα περίπου 20 λεπτά. Απογειώθηκε από το Πόρτλαντ περίπου στις 17:07 και προσγειώθηκε στις 17:27. Άλλαξε πορεία αφού ανέβηκε στα 16.000 πόδια, περίπου έξι λεπτά μετά την απογείωση. 

Ένας από τους επιβάτες της πτήσης δήλωσε στο CNN πως ένα παράθυρο έσπασε λίγο μετά την απογείωση. «Ήταν πραγματικά ξαφνικό. Φτάσαμε σε υψόμετρο και το παράθυρο απλά έπεσε και δεν το παρατήρησα μέχρι τη στιγμή που έπεσαν οι μάσκες του οξυγόνου», δήλωσε ο Κάιλ Ρίνκερ. 

Το αεροπλάνο που έκανε αναγκαστική προσγείωση είναι ένα Boeing 737 Max 9 και έλαβε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την FAA, η οποία θα διερευνήσει το περιστατικό. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM