ΟΗΕ: Νέο ΣΑ για τη σημερινή ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

ΟΗΕ: Νέο ΣΑ για τη σημερινή ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Νέο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα λάβει χώρα απόψε, έπειτα από σχετικό αίτημα της Μόσχας λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την επίθεση της Ουκρανίας στο Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στις 23:00 ώρα Ελλάδος, με βασικό θέμα την επίθεση στο Μπέλγκοροντ. «Σήμερα (...) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ», ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ανθρώπων, ανάμεσά τους και δύο παιδιά και τον τραυματισμό 108, από «αδιάκριτα» ουκρανικά πλήγματα. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας μάλιστα,  αναφέρεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε χρήση βομβών διασποράς.

«Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση του ουκρανικού στρατού στις συνοικίες του Μπέλγκοροντ», δήλωσε νωρίτερα σήμερα,  ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρο Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το καθεστώς του Κιέβου, που διέπραξε αυτό το έγκλημα, προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες στο μέτωπο και επίσης να μας προκαλέσει σε παρόμοιες ενέργειες. Τονίζουμε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εργάζονται μόνο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές που σχετίζονται άμεσα με αυτές. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο», απάντησε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Επίθεση στο Μπέλγκοροντ: 18 νεκροί και 111 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Στους 18 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών μέχρι αυτή την ώρα, από την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ νωρίτερα σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, οι τραυματίες είναι 11 άτομα. «Στο Μπέλγκοροντ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 18 άτομα, 11 κάτοικοι τραυματίσθηκαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM
Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Διεθνή / Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει υπερπαραγωγή σταφυλιών, πτώση ζήτησης και απώλεια καναδικής αγοράς, αφήνοντας τους παραγωγούς να προσαρμόζουν στρατηγικές, μειώνοντας τιμές και επαναφυτεύοντας αμπελώνες για να επιβιώσουν στην κρίση του κρασιού
LIFO NEWSROOM