Οπαδική βία: Τα 3+1 «σκληρά» μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Οπαδική βία: Τα 3+1 «σκληρά» μέτρα που εξετάζονται Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού. 

Στη σύσκεψη για την οπαδική βία συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και οι πολιτικές αποφάσεις που λήφθησαν θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως τα μέτρα που συζητήθηκαν σήμερα φτάνουν έως τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό ομάδων, αλλά και τη διακοπή πρωταθλημάτων. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης συζητήθηκαν τα εξής μέτρα: 

  • «Λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς
  • Αγώνες χωρίς φιλάθλους
  • Διακοπή πρωταθλημάτων
  • Ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη σύσκεψη συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα. Κάτι που θα σήμαινε ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.


Επεισόδια στου Ρέντη: Τα ευρήματα της αστυνομίας

Την ίδια ώρα, το «φως» της δημοσιότητας έρχεται το υλικό που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στου Ρέντη μετά τα επεισόδια, από τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός. 

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Μεταξύ αυτών είναι και μοχλός εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας, αλλά δεν είναι σίγουρο πως προέρχεται από αυτή που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι οπαδοί έριξαν περισσότερες από δέκα ναυτικές φωτοβολίδες και αναρίθμητους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι 424 προσαχθέντες έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα και πέρασαν από την εξέταση για ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους και μόνο οκτώ αρνήθηκαν να δώσουν DNA, καθώς δεν υπήρχε σχετική διάταξη, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ.

Οπαδική βία: Τα 3+1 «σκληρά» μέτρα που εξετάζονται Facebook Twitter
Οπαδική βία: Τα 3+1 «σκληρά» μέτρα που εξετάζονται Facebook Twitter
Οπαδική βία: Τα 3+1 «σκληρά» μέτρα που εξετάζονται Facebook Twitter

Οπαδική βία: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό

Στο μεταξύ, ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός εξέδωσαν νέο ιατρικό ανακοινωθέν που αναφέρει πως «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

»Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό κα πέριξ του τραύματος».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM