Ρωσία: 14χρονη σκότωσε συμμαθήτριά της στο σχολείο, πυροβόλησε με καραμπίνα άλλους 5

Ρωσία-Πυροβολισμοί σε σχολείο: Νεκρή μία μαθήτρια – Πέντε τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Μια 14χρονη μαθήτρια πυροβόλησε και σκότωσε μια συμμαθήτριά της, σε σχολείο στο Μπριάνσκ της Ρωσίας και τραυμάτισε άλλα πέντε παιδιά, προτού αυτοκτονήσει. 

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, με την Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως «σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ένα 14χρονο κορίτσι ήρθε στο σχολείο με μια επαναληπτική καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε εναντίον των συμμαθητών του» και σκότωσε μια από αυτούς.

Προστίθεται επίσης ότι «το αποτέλεσμα του περιστατικού είναι να σκοτωθούν δύο άνθρωποι (ένας από αυτούς η δράστις) και πέντε να τραυματιστούν, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο». Για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς η αστυνομία του Μπριάνσκ ανέφερε ότι «τα κίνητρα και οι συνθήκες» ερευνώνται.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκομάζ έγραψε στο Telegram: «Μια φρικτή τραγωδία συνέβη σήμερα στο σχολείο αριθμός 5 στο Μπριάνσκ. Μία από τις μαθήτριες έφερε ένα όπλο μαζί της στο σχολείο». Συμπλήρωσε ότι οι πέντε τραυματίες είναι όλοι μαθητές και φέρουν ελαφρά τραύματα. Παράλληλα εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους γονείς του νεαρού κοριτσιού που σκοτώθηκε από τον πυροβολισμό. Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι μια φρικτή απώλεια. Οι οικογένειες του νεαρού κοριτσιού που σκοτώθηκε και όσων τραυματίστηκαν θα λάβουν όλη τη βοήθεια που χρειάζονται».

Οπλισμένη και με μαχαίρι η δράστις που πυροβόλησε

Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή εφημερίδα Mash, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι της μαθήτριας που άνοιξε πυρ με την καραμπίνα. Σε αυτό το κορίτσι φαίνεται πεσμένο στο πάτωμα και είναι ντυμένο ολόμαυρα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η δράστις ήταν οπλισμένη και με κυνηγητικό μαχαίρι. Μάλιστα, το μαχαίρι φαίνεται στη φωτογραφία να είναι μέσα στη δεξιά της μπότα.

Πυροβολισμοί σε σχολείο: Ανακρίθηκε ο πατέρας της 14χρονης

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass αναφέρει πως ο πατέρας της 14χρονης ανακρίθηκε από τις αρχές για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς από την πλευρά της ανήλικης, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μίας συμμαθήτριάς της.

«Προσπαθούν να μάθουν πώς ήταν αποθηκευμένο το όπλο στο σπίτι, πώς το παιδί μπόρεσε να το πάρει και αν (ο πατέρας) είχε διδάξει στο νεαρό κορίτσι πώς να πυροβολεί», είπε στο Tass μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Τα τελευταία χρόνια τα επεισόδια με πυροβολισμούς στη Ρωσία αυξάνονται, κάτι που έχει οδηγήσει τις αρχές να ορίσουν αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία, η οποία ήταν ήδη πολύ περιοριστική.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2022, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε σχολείο στο Ιζχέβσκ, στην κεντρική Ρωσία, από έναν πρώην μαθητή του ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Τον Απρίλιο του 2022, ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα νηπιαγωγείο και σκότωσε δύο παιδιά καθώς και έναν δάσκαλο, προτού αυτοκτονήσει, στην περιοχή Ουλιάνοφσκ, επίσης στην κεντρική Ρωσία. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ένας 19χρονος φοιτητής σκότωσε 6 άτομα στο πανεπιστήμιο του Περμ. Έχοντας επιζήσει, δικάστηκε και καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2022 σε ισόβια κάθειρξη.

Αξίζει να αναφερθεί όμως, πως το πιο αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2018, όταν ένας μαθητής Γυμνασίου σκότωσε 19 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει σε ένα Λύκειο στο Κερτς, στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Μετά αυτή την τραγωδία ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την «παγκοσμιοποίηση», υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο των πυροβολισμών στα σχολεία προήλθε από τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης; Η απάντηση είναι θετική

Διεθνή / Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης; Η απάντηση είναι θετική

Ο λόγος; Οι τελευταίες του κινήσεις στα δύο πιο επικίνδυνα μέτωπα του πλανήτη –την Ουκρανία και τη Γάζα– έχουν, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ανοίξει συζήτηση για πιθανές διπλωματικές λύσεις
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε τον Αλί Κουσάιμπ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Διεθνή / Σουδάν: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε τον Αλί Κουσάιμπ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ο πόλεμος του Νταρφούρ, που ξέσπασε το 2003, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300.000 ανθρώπους και εκτόπισε εκατομμύρια, ενώ χαρακτηρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα ως γενοκτονία
LIFO NEWSROOM
ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Σαρδηνία: Δίνει 15.000€ και σπίτια 1€ για να μην χαθούν τα χωριά της, αλλά κανείς δεν πάει

Η Σαρδηνία αντιμετωπίζει πληθυσμιακή κατάρρευση στα μικρά χωριά της λόγω χαμηλής γονιμότητας και μετανάστευσης - Επιδοτήσεις, σπίτια 1€ και ξένοι επενδυτές δίνουν νέα ζωή σε κοινότητες που κινδυνεύουν να γίνουν φαντάσματα
LIFO NEWSROOM
ΓΑΖΑ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Γάζα: Διπλωματικός μαραθώνιος στο Σαρμ Ελ Σέιχ - Αισιόδοξος ο Τραμπ

Οι διαπραγματεύσεις για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ συνεχίζονται στο Σαρμ Ελ Σέιχ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα - Ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυση πυρός, ενώ οι διεθνείς πιέσεις αυξάνονται
LIFO NEWSROOM
Δικαιώματα των γυναικών στη Συρία: Σύγκρουση μεταξύ SDF και της ισλαμιστικής κυβέρνησης Αλ Σαράα

Διεθνή / Δικαιώματα των γυναικών στη Συρία: Σύγκρουση μεταξύ SDF και της ισλαμιστικής κυβέρνησης Αλ Σαράα

Οι γυναίκες μαχήτριες των κουρδικών SDF στη βόρεια Συρία εκπαιδεύονται με πλήρη στρατιωτική εξουσία, συγκρούονται με περιορισμούς της νέας κυβέρνησης και συνεχίζουν να προωθούν το σύνθημα «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία»
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Stalker τον παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Βρετανία

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Stalker τον παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Βρετανία

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά την απόρριψη της αίτησής του για κρατική χρηματοδότηση της ασφάλειάς του - Η γυναίκα αυτή φέρεται να είχε ακολουθήσει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ ακόμη και σε ταξίδι τους στη Νιγηρία
LIFO NEWSROOM
«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM