Κακοκαιρία: Στα 106 χλμ/ώρα οι ριπές των ανέμων στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία: Στα 106 χλμ/ώρα οι ριπές των ανέμων στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Πλήθος προβλημάτων και ζημιών αντιμετωπίζει από τα ξημερώματα η Θεσσαλονίκη, λόγω των ισχυρών ανέμων και της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Από το πρωί οι θυελλώδεις άνεμοι από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη είναι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν κατά διάστημα τα 106 χλμ./ώρα. Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί, που προκάλεσαν τεράστια κύματα στον Θερμαϊκό με τη θάλασσα να βγαίνει στη στεριά και να «χτυπά» το αντιτορπιλικό Βέλος, το οποίο είναι αγκυροβολημένο κοντά στο Μέγαρο Μουσικής. Μάλιστα στο σημείο έπλευσε το ρυμουλκό σκάφος του Λιμενικού προκειμένου να το σταθεροποιήσει.

Από νωρίς το πρωί η επέλαση της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει πτώσεις δέντρων, ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και υποδομές, κλειστούς δρόμους, προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 150 κλήσεις στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ επενέβη σε 82 περιπτώσεις για κοπές δέντρων και σε 19 για αφαιρέσεις αντικείμενων. Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να λυγίσει μέχρι και στέγαστρο σε βενζινάδικο ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, καθώς ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα σημειώνονται οι πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, όπως στο Νυμφαίο και το Πισοδέρι Φλώρινας, αλλά και τη Βασιλίτσα Γρεβενών.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ελλάδα / Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αναλυτικά οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελλάδα / Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα μετά το «όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη - Τι ζητούν κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων - Οι αγρότες δηλώνουν ότι ο κλάδος οδηγείται σε αδιέξοδο, ζητώντας άμεσα, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
THE LIFO TEAM