Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη- Υποχώρησε στέγαστρο βενζινάδικου

Θεσσαλονίκη: Σοβαρές ζημιές από πτώσεις δέντρων Facebook Twitter
Φωτ.: Thestival
0

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη με πτώσεις δέντρων.  

Μέχρι το μεσημέρι, η πυροσβεστική είχε δεχθεί 40 κλήσεις με αιτήματα για την απομάκρυνση δέντρων που ξεριζώθηκαν από τις ριπές του ανέμου, στους δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης, Πυλαίας, Δέλτα, Καλαμαριάς και Παύλου Μελά. Οι άνεμοι φθάνουν και τα 9 μποφόρ πνέουν στη Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία μειώθηκε αισθητά.

Ίσως όμως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν το πρωί, όταν οι δυνατοί άνεμοι έριξαν ένα μεγάλο δέντρο πάνω σε στέγαστρο πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Λαγκαδά. Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το στέγαστρο του βενζινάδικου. Μάλιστα παίρνοντας κλίση το στέγαστρο χτύπησε, σύμφωνα με το thestival, σταθμευμένο όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, το οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. 

Σε άλλη περίπτωση, δέντρο έπεσε στην οδό Σελευκίδων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές. 

Θεσσαλονίκη: Facebook Twitter
Φωτ.: Thestival

Ανάλογο σκηνικό σημειώθηκε και στην οδό Ευριβιάδου, στην περιοχή Παπάφη, όπου έπεσαν δέντρα και προκάλεσαν φθορές σε κάγκελα περίφραξης.

Σε άλλο περιστατικό ακόμα ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ταξί. Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην οδό Μιχαήλ Ψελλού, σύμφωνα με το grtimes, και ο ιδιοκτήτης είπε ότι θα ζητήσει να αποζημιωθεί από τον δήμο, καθώς σύμφωνα με την εκτίμησή του η ζημιά ξεπερνά ενδεχομένως τα 1500 ευρώ.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες 

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει. Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί έως το απόγευμα της Κυριακής. 

Το καιρικό σύστημα- που επηρεάζει ήδη με θυελλώδεις ανέμους τη χώρα και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές- κινείται ανατολικά.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ: 

- Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά και ανατολικά πελάγη. Επίσης πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής.

- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και σήμερα Σάββατο το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Με πληροφορίες από Grtimes, Thestival, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM