Στάση εργασίας στα ταξί την Πέμπτη - Ποιες ώρες δεν κυκλοφορούν

Χωρίς ταξί την Πέμπτη - Ποιες ώρες και γιατί Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Χωρίς ταξί θα παραμείνει η Αθήνα την προσεχή Πέμπτη για τουλάχιστον 7 ώρες, ενώ οι οδηγοί ταξί ετοιμάζονται και για 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο ΣΑΤΑ αποφάσισε στάση εργασίας για τους οδηγούς ταξί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου (09.00-16.00), και 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του οι κινητοποιήσεις αφορούν στο νομοσχέδιο για την φοροδιαφυγή, που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα opengov.gr.

«Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», σημειώνει ο Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών.

Σύμφωνα με τον ΣΑΤΑ το νομοσχέδιο αποτελεί «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση» και θεωρεί πως «η κυβέρνηση αυτή έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους».

Στην ανακοίνωση προστίθεται:

«Με οριζόντια μέτρα τσουβαλιάζουν 750.000 εργαζόμενους, θεωρώντας τους εκ προοιμίου φοροφυγάδες. Έχουν το θράσος να κομπάζουν για τα 600 εκατομμύρια που θα κερδίσει το κράτος από αυτά τα μέτρα. Ποιόν κοροϊδεύουν; Το ΣΑΤΑ απορρίπτει κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο. Τι μας λένε; Ότι από τα 200 δις του ελληνικού ΑΕΠ, η φοροδιαφυγή είναι της τάξεως των 600 εκατομμυρίων και με αυτό το νομοσχέδιο την μηδενίζουμε; ΝΤΡΟΠΗ. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία. Να μην το λέτε επιχειρείν τότε κ. Χατζηδάκη, να το λέτε επιτυχείν»

Σε άλλο σημείο ο ΣΑΤΑ θέτε ιτο ερώτημα «γιατί δεν εφαρμόζει η κυβέρνηση την ίδια τακτική με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές τύπου Uber ; Γιατί σε αυτές παρέχετε φορολογική ασυλία κ. Χατζηδάκη; Γιατί τους επιτρέπετε να παράγουν κέρδη στην χώρα μας και να μην πληρώνουν ούτε σεντ; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί αυτοί είναι οι εταίροι της κυβέρνησης και όχι ο ελληνικός λαός».

Ταξί: Τι αποφάσισε ο ΣΑΤΑ 

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΤΑ την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

«   • Αρχίζουμε με στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από τις 09.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας από τη Λεωφόρο Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών και στην συνέχεια προς το Υπουργείο Μεταφορών και θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 09.30 το πρωί, στην συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών.

  • Συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Ελλάδα / Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Η θερμοκρασία εδάφους εμφανίστηκε αυξημένη κατά 10-12°C στην Κάτω Αχαΐα και έως 8-10°C στην Πάτρα, στις περιοχές που κάηκαν, γεγονός που πιθανώς επηρεάζει το μικροκλίμα
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ελλάδα / Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ο Τομ Γκρίνγουντ υπέστη πολλαπλά κατάγματα και έμφραγμα - Διακομίσθηκε στο Γενικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ - «Η εικόνα ενός καταρρέοντος ΕΣΥ δεν είναι αλήθεια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Το υπουργείο κατηγοριοποιεί τους ασθενείς με βάση την τσέπη, εμείς δεν αντιμετωπίσαμε έναν “δισεκατομμυριούχο πολυτραυματία” και κάναμε τα ίδια που κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις, απαντούν οι εργαζόμενοι
LIFO NEWSROOM