Ισλανδία: Η τρομακτική στιγμή που ο σεισμός «χτυπά» ένα σπίτι στο Γκρίνταβικ

Ισλανδία - Σεισμός Facebook Twitter
0

Ένα ζευγάρι βιντεοσκόπησε τη στιγμή που ένας μεγάλος σεισμός ταρακούνησε με μανία το σπίτι του στο Γκρίνταβικ της Ισλανδίας.

Η Κέιτλιν Μακλίν, από τη Σκωτία, επισκέφτηκε τον σύντροφό της Γκίσλι Γκούναρσον όταν αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο σπίτι της μητέρας του στο Ρέικιαβικ την Παρασκευή μετά από σεισμό που προκάλεσε η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Fagradalsfjall. 

Ο νεαρός δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA πως φοβόταν ότι μπορεί να μην ξαναδεί ποτέ το σπίτι του. Οι αρχές διέταξαν χιλιάδες ανθρώπους που ζουν στη νοτιοδυτική πόλη να φύγουν προληπτικά.

Η Ισλανδία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από μια σειρά σεισμικών δονήσεων και οι ειδικοί λένε ότι η πιθανότητα ηφαιστειακής έκρηξης στην Ισλανδία αυξάνεται.

Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες, σχετικά με την επερχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα, η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία εντόπισε περίπου 900 σεισμούς.

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει καταγραφή χιλιάδων σεισμών, εν μέσω προειδοποιήσεων για σημαντική πιθανότητα έκρηξης του ηφαιστείου Fagradalsfjall.

Η Ισλανδία, που βρίσκεται μεταξύ της Ευρασιατικής και της Βορειοαμερικανικής τεκτονικής πλάκας - οι οποίες κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις - αποτελεί παγκόσμιο σημείο και εστία σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας, και πλέον έχει σχηματιστεί μια σήραγγα μάγματος κάτω από τη χερσόνησο, η οποία εκτείνεται στη θάλασσα.

Παρόλο που το μέγεθος και η ένταση της δραστηριότητας μειώνονται, το γραφείο Μετεωρολογίας δήλωσε ότι η αξιολόγηση του ηφαιστειακού κινδύνου παραμένει αμετάβλητη, με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Διεθνή / Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Η οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM