Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας Facebook Twitter
Τουλάχιστον 11.240 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, σύμφωνα με τη Χαμάς (Φωτ.: EPA)
0

Η Χαμάς «έχασε τον έλεγχο» της Γάζας, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. 

Την ίδια ώρα, ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατέλαβαν το κοινοβούλιο της Γάζας. Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στο κτίριο. 

«Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας. Οι τρομοκράτες διαφεύγουν προς τον νότο. Άμαχοι λεηλατούν βάσεις της Χαμάς», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, δίχως να δώσει κάποια απόδειξη για τα λεγόμενά του. 

«Δεν έχουν πίστη στην κυβέρνηση (σ.σ. της Χαμάς) πλέον», συμπλήρωσε ο Γκάλαντ, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα. «Δεν υπάρχει καμία δύναμη της Χαμάς ικανή να σταματήσει τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Οι IDF προχωρούν σε κάθε σημείο», δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με τους Times of Israel, συμπληρώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις «εντατικοποίησαν» τις επιχειρήσεις τους εναντίον των τούνελ της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες. 

Νετανιάχου: «Μέχρι τέλους» ο πόλεμος με τη Χαμάς 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επέμεινε σήμερα ότι ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς θα δοθεί «μέχρι τέλους». 

«Αυτή δεν είναι μια επιχείρηση, ούτε ένας γύρος, αλλά ένας πόλεμος μέχρι τέλους. Είναι σημαντικό για εμένα να το γνωρίζεται αυτό», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλώντας σε στρατιώτες. 

«Αν δεν τους τελειώσουμε, θα επιστρέψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, μιλώντας για τη Χαμάς. 

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Στους 12.440 οι νεκροί 

Σε τουλάχιστον 12.440 ανέρχονται οι νεκροί από τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, που μαίνεται από τις 7 Οκτωβρίου. 

Τουλάχιστον 11.240 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 4.630 παιδιά και 3.130 γυναίκες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Χαμάς. Στο Ισραήλ, οι νεκροί από τη συντονισμένη επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ανέρχονται σε 1.200.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM